Gemeente Zoetermeer

Chapeau beeld voor de heer Van Kreeke

De heer J. van Kreeke uit de wijk Noordhove ontvangt donderdag 28 september in buurtgebouw 't Span het Chapeau beeld uit handen van wijkwethouder Pieter Smit. Hij krijgt het beeld als dank voor zijn inzet voor de veiligheid en de leefbaarheid in zijn wijk.

Sinds tien jaar is de heer van Kreeke betrokken bij stichting 't Span in Noordhove. Daarnaast levert hij sinds drie jaar als voorzitter een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van de sociale cohesie in de wijk.

't Span is een belangrijk ontmoetingspunt voor de oudere inwoners in de wijk en wordt druk bezocht. De heer van Kreeke is de spil in de organisatie van deze stichting. Hij begeleidt bestuursleden, stuurt overleg aan en activeert vrijwilligers. Ook fungeert hij als belangrijke gesprekspartner van de gemeente en neemt hij deel aan de "klankbordgroep Noordhove" onder leiding van de wijkagenten Noordhove. De gemeente is daardoor in staat om in te spelen op actuele ontwikkelingen in de wijk en kan, waar nodig, in overleg met de ketenpartners nijpende problemen voortvarend oppakken.

Mede door deze inzet op het gebied van leefbaarheid en veiligheid kan de gemeente er samen met bewoners voor zorgen dat Zoetermeer een mooie, prettige stad blijft om in te wonen en te leven.

`Chapeau beeld'
Het `Chapeau beeld' is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar wil de gemeente haar waardering uitspreken voor mensen die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijk en daarmee een flinke betrokkenheid met hun leefomgeving ten toon spreiden. Elke maand ontvangt een inwoner (of -organisatie) van een andere wijk een beeld.