Politie Haaglanden

persberichten 29 september

Haaglanden, 29-09-2006

Snorfietser botst frontaal op auto
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar botste op donderdag 28 september om 15:00 uur frontaal op een tegemoet komende personenauto. De jongen reed over de Vaillantlaan en negeerde een rood stoplicht. Een motoragent die de jongen wilde staande houden sprak hem al rijdende aan en verzocht hem te stoppen. De jongen stuurde echter direct zijn scooter naar links kennelijk met de bedoeling om te keren en aan een bekeuring te ontkomen. Hij zag daarbij de tegemoet komende personenauto over het hoofd. De jongen werd met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis maar kon na behandeling weer huiswaarts. De Vaillantlaan is voor onderzoek en reconstructie lange tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.

Laveloze bestuurder van de weg gehaald
Den Haag - Politieagenten die na een melding over een dronken bestuurder de bewuste auto op 28 september om 19:15 uur op de Groen van Prinstererlaan aanhielden, troffen een wel heel dronken 38-jarige Hagenaar aan. De man blies maar liefst 1250 ug/l en is aangehouden.

Hersenschudding door paaltje
Den Haag - Een 35-jarige fietser uit Den Haag is op 28 september om 18.05 uur op de Mosselsingel tegen een paaltje aangereden. Het slachtoffer kon zich niets herinneren van de aanrijding en is met een zware hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietser onder invloed
Den Haag - Maar liefst 1130 ugl blies een 25-jarige fietser uit Den Haag nadat hij op donderdag 28 september rond 21.30 uur in de Duinstraat was aangehouden. De man viel op doordat hij slingerend én zonder verlichting over de weg reed. Een 30-jarige automobilist werd op 29 september om 3.30 uur op de Van Alkemadelaan eveneens aangehouden. Aan het bureau blies hij 595 ugl.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op 28 september tussen 11.00 en 14.45 uur op de Segbroeklaan zijn in totaal 1817 passanten gecontroleerd. 193 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Ook in de Appelstraat werd op 28 september om 10.00 en 13.15 uur een snelheidscontrole gehouden. 61 van de in totaal 370 passanten kregen een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 61 km/u, gereden op een weg waar 30 km/u is toegestaan.

Poging oplichting CBR
Rijswijk Gegokt en verloren, dat moet een 19-jarige Hagenaar op donderdag 28 september omstreeks 11:00 hebben gedacht. De man moest opkomen voor zijn theorie-examen aan de Lange Kleiweg. Toen de man voor de 8e keer opkwam werd hij bij de ingang aangesproken door een onbekende man die hem aanbod voor hem examen te doen. Dat vond de man een aantrekkelijk aanbod. Helaas voor hem werd de truc doorzien en werd hij aangehouden. De inval kandidaat wist in de commotie de benen te nemen.

Veelpleger aangehouden
Rijswijk Een 38-jarige Haagse veelpleger werd op donderdag 28 september om 16:00 uur op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal van kinderkleding in het winkelcentrum In de Bogaard. Een beveiligingsbeambte betrapte de man waarna hij het hazenpad koos. Uiteindelijk werd de man nabij de Prinses Beatrixlaan aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Twee keer in de fout
Rijswijk Een 16-jarige Rijswijker werd binnen twee dagen voor de tweede keer aangehouden met zijn opgevoerde bromfiets. Dit maal werd de jongen gesnapt terwijl hij over de Prinses Beatrixlaan snorde. Op de rollerbank bleek dat de bromfiets 68 km/u kon rijden. Hij kreeg wederom een bekeuring. Bij een derde keer wordt de bromfiets in beslag genomen.

Chinees onder de chinees
Naaldwijk Zijn hele auto onder het chinees eten en zijn auto in de prak. Dat overkwam een 34-jarige automobilist uit Wateringen. De man veroorzaakte op donderdag 28 september om 17:30 uur een aanrijding op de Galgeweg. Hij botste achterop een andere auto. De man was bezorger van chinees eten, Tot overmaat van ramp werd het bestelde eten door de gehele auto geslingerd, bovendien had de man ook nog te veel gedronken. Hij blies 445 ug/l.

Al bellend onder invloed
Zoetermeer Een 31-jarige Zoetermeerder werd op donderdag 28 september om 23:00 uur op de Paasberg aangehouden. De man viel op omdat hij al rijdend aan het bellen was. Nadat de man aan de kant was gezet bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 360 ug/l.

Verkeerscontrole eindigt in de cel
Zoetermeer Een eenvoudige verkeerscontrole op donderdag 28 september om 02:00 uur op de Belvederebos eindigde voor een 25-jarige Zoetermeerder in mineur. De man bleek nog een gevangenisstraf van 180 dagen te moeten uitzitten en werd direct ingesloten.

Frituur in de fik
Zoetermeer Bij een cafetaria aan de Groen-Blauwlaan ontstond op donderdag 28 september om 11:15 uur een brandje in een frituurpan. De brandweer was snel ter plekke maar behoefde niet in actie te komen omdat het personeel de brand reeds had geblust met een blusdeken. Niemand raakte gewond.

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole
Zoetermeer Maar liefst 57 bekeuringen werden op 28 september tussen 07:00 een 14:00 uur uitgedeeld bij een verkeerscontrole In Zoetermeer. Op diverse locaties in de stad werd het verkeer gecontroleerd. 22 bestuurders reden zonder autogordel. Andere feiten waren mobiel bellen, rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering.