TNT Group

Persbericht

TNT tekent finale overeenkomst voor de acquisitie van de Hoau Group - Afronding begin 2007 verwacht

29 September 2006 - Amsterdam/Shanghai, TNT heeft vandaag de overeenkomst ondertekend met de Hoau Group in Sjanghai (Volksrepubliek China) voor de overdracht van aandelen met het oog op de overname van het landelijke netwerk voor wegvervoer en de vrachtactiviteiten van Hoau.

De ondertekening van de overeenkomst (vergelijkbaar met een Sale and Purchase Agreement) volgt op de ondertekening van een Letter of Intent, die op 6 december bekend is gemaakt, en de op 27 februari 2006 ondertekende Raamovereenkomst. Beide partijen verwachten de transactie begin 2007 te kunnen voltooien, onder voorbehoud van goedkeuring door de regering van de Volksrepubliek China.

Met ruim 1100 depots en 56 hubs in China biedt de overname van Hoau voor TNT een uitgebreide dekking voor wegvervoer in China, in lijn met de strategische focus van TNT op geïntegreerde binnenlandse en internationale netwerken.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 5,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten 671 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.