Ingezonden persbericht


Persbericht Ernst & Young

Presentatie boek: De toekomst van de controller - nieuwe rol, nieuwe vaardigheden

Rotterdam, 29 september 2006 - De grote boekhoudschandalen van de afgelopen jaren hebben grote gevolgen gehad, ook voor de controller: zijn rol is veel belangrijker én complexer geworden. Controllers moeten strategisch bewust en operationeel actief zijn, op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in de organisatie, informatie en middelen leveren om beslissingen te kunnen nemen, maar ook kunnen improviseren, en flexibel en creatief zijn.

Het beroep van controller is sterk in ontwikkeling. Dit is een reis die nooit ophoudt, maar het nieuwe boek 'Reflections of the future of finance en control' van Bert Steens en Frans Roozen levert er een belangrijke bijdrage aan. Het boek gaat in op de verschillende vaardigheden die een controller moet hebben, en bespreekt zowel de persoonlijke en organisatorische als technische aspecten van het vak.

"Dit boek is gebaseerd op de visie die wij in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld," aldus Bert Steens, partner bij Ernst & Young. "Het is niet het finale antwoord op de vraag hoe het vak van controller zich verder zal ontwikkelen, maar we hopen dat het lezers inspireert en nieuwe ideeën geeft, en daarmee bijdraagt aan de verdere aanscherping van de finance & control-organisatie."

'Reflections on the future of finance and control' wordt uitgegeven door Kluwer en is onder andere verkrijgbaar via http://www.kluwer.nl of http://www.managementboek.nl (ISBN 90 13 03884 0).

Bert Steens is partner van de praktijk Finance & Performance Management bij Ernst & Young en werkt in de dagelijkse praktijk samen met concernondernemingen aan het versterken van hun financieel-economische sturing en control. Hij is tevens als hoogleraar Management Control & Accounting verbonden aan de postgraduate controllersopleiding van de Vrije Universiteit. Hij schreef het boek samen met zijn collega-hoogleraar Frans Roozen, als partner verbonden aan Strategic Management Centre.

Noot voor redactie,