Ingezonden persbericht


Amstellandse horecaondernemers benoemen Ron Blaauw tot Markant Ondernemer Op de algemene leden vergadering van de afdeling tvan Koninklijk Horeca Nederland is Ron Blaauw benoemd tot Markant ondernemer van Amstelland.

Met deze benoeming is Ron Blaauw uit Ouderkerk aan de Amstel tevens genomineerd voor de landelijke Markant Verkiezing. Een verkiezing waarbij collega ondernemers oordelen over de capaciteiten van de genomineerden. Markant ben je als je een voorbeeld functie in de horeca vervult, als je een bijzonder personeels- en milieu beleid voert en als je bedrijf financieel gezond is.

Ron Blaauw is Begonnen in Hotel/Restaurant Petit Nord in Hoorn. Daarna werkte hij in La Ciboulette in De Beemster, vervolgens in De Kerstentuin (destijds nog van Joop Braakhekke) waar hij het tot sous-chef schopte. Daarna kwamen nog Aujourdhui te Amsterdam en 't Jagershuis te Amstelveen langsbij waar hij Chef-kok was. In het laatste bedrijf realiseerde Ron elke dag een bezetting van 120 personen per lunch en per diner.

Het verhaal begon echt toen in Ouderkerk aan de Amstel restaurant 't Kampje te koop stond. Na een half jaar realiseerde Ron daar met zijn team een Michelin-ster. Ron wist dat hij zo snel mogelijk van die 'Roze wolk af moest en keerde weer snel met zijn voeten op aarde. Het contact met Palazzo dat hij dit seizoen voor de tweede keer gaat doen heeft zijn naam echt bekend gemaakt en resulteerde ook in een tweede Michelin-ster, een klasse apart! "Gewoon je eigen dingetje blijven doen, we blijven werken op onze eigen manier en ik blijf het gezicht in eigen zaak", vertelde Ron Blauw op de bijeenkomst in Uilenstede. Ron had ook nog een boodschap; hij vindt dat de horeca meer aandacht moet besteden aan de starter en Ron verbaast zich tevens over de veranderde opleidingsmethodieken in de horeca, daar hoort een werkinstelling bij die niet na 8 uurtjes stopt met werken. De Amstelveense horeca ziet uit naar zijn prestatie op de landelijke verkiezing. (www.meestmarkant.nl)

Ook hebben de leden hun mening geuit op de algemene ledenvergadering. De onderlinge betrokkenheid dient hoog op de agenda te staan van het bestuur, zo vinden de leden. De opkomst bij bijeenkomsten dient hoger te zijn. Het geeft je zoveel extra ervaring en kennisoverdracht dat je hier van kunt profiteren in je eigen bedrijf. De nieuwe ingeslagen weg van een klein bestuur en daar omheen een aantal sectorcoördinatoren. Het overleg dat het bestuur met de diverse gemeenten heeft is van groot belang, "we laten van ons horen en vertellen de gemeenten hoe het beter kan. Goede gemeenten pakken dat op en krijgen daar hun waardering voor terug van de ondernemers", aldus voorzitter Michel Becker.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -