Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 29-09-2006

Motorrijder breekt been
MEPPEL Donderdagmiddag keerde een 66-jarige man uit Zwolle met zijn vrachtwagen op de Industrieweg. Terwijl hij daarmee bezig was hoorde hij een harde klap. Een 23-jarige motorrijder uit Meppel, die hij niet had zien naderen, botste tegen de vrachtwagen en liep hierbij een gebroken been op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. (06-184143)

Bromfietser loopt beenletsel op
DIEVER Een 24-jarige vrouw uit Dwingeloo reed donderdagmiddag met haar auto vanaf een parkeerplaats aan de Moleneinde de weg op om daarna direct het terrein van een tankstation op te rijden. Hierbij zag zij niet dat een 16-jarige bromfietser uit Diever naderde die tegen de voorzijde van haar auto botste en ten val kwam. De bromfietser reed niet op het rijwielpad maar op de hoofdrijbaan. De jongen werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht met onder andere een beenverwonding. (06-184151)

Getuigen houden veelpleger aan
ASSEN Donderdagavond zagen getuigen hoe een 19-jarige man uit Assen spiegels van autos trapte. De autos stonden geparkeerd aan de Oranjestraat. Drie mannen konden de vernieler nauwelijks in bedwang houden en zaten boven op hem toen de politie arriveerde. Agenten op hun beurt konden de zich verzette man met moeite naar het bureau overbrengen. De man staat bij de politie bekend als veelpleger. (06-184182)

Baasje door hond gevloerd
SMILDE Donderdagmiddag reed een 44-jarige man uit Smilde op zijn ATB-fiets over het fietspad langs de Suermondsweg. De man had zijn hond aangelijnd en op enig moment liep de hond voor de fiets langs en kwam onder het voorwiel. De man, die een flinke vaart had, vloog over de kop en raakte gewond. Hij werd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht waar in ieder geval een hersenschudding werd vastgesteld. De man is opgenomen in het ziekenhuis. (06-184134)

Karpervissers op de bon
BEILEN Op visplas aan de Musels heeft de politie woensdag een aantal vissers bekeurd. Eén visser werd bekeurd omdat hij met drie hengels viste, vier vissers kregen een bekeuring omdat zij in een boot visten wat daar niet is toegestaan. Ook is niet toegestaan dat daar in tenten overnacht wordt, de politie zal dit blijven controleren. (06-184104)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Eernest Zinsmeyer, tel. 0592 - 36 12 80.