Politie Groningen

Vrijdag 29 september 2006

Vandaag zijn er 12 persberichten

Provincie Groningen, 29-09-2006

Groningen: Stadjer gewond na ruzie met oud-huisgenoot

Een 51-jarige man uit Groningen is donderdagnacht in zijn woning aan de Taco Mesdagstraat gewond geraakt na een ruzie met een oud-huisgenoot. De Stadjer had zijn voormalige huisgenoot binnengelaten om hem de gelegenheid te geven enkele spullen uit de woning te halen. Na een tijdje begon het slachtoffer zich te ergeren aan de man en vroeg hem het huis te verlaten. Volgens de Stadjer werd de oud-huisgenoot kwaad en werd hij met een onbekend voorwerp aangevallen. Hierna verliet de man de woning van het slachtoffer. Hij alarmeerde vervolgens de politie. Het slachtoffer werd korte tijd later met een forse snijwond op zijn bovenlichaam naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een technisch en tactisch onderzoek ingesteld. De politie kent de identiteit van de verdachte. Ondanks diverse pogingen wist de politie hem niet nog op te sporen.

Groningen: Hoogezandster wil niet luisteren

De politie heeft donderdagnacht in de Papengang een 18-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De Hoogezandster moest van een portier van een horecagelegenheid weggaan. De man wilde echter niet luisteren naar de portier en bleef staan. Ook naar sommeringen van agenten om weg te gaan, wilde de verdachte niet luisteren. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De agenten wisten hem te overmeesteren en in de boeien te slaan. Na verhoor mocht de 18-jarige het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: politie zoekt getuigen aanrijding fietser

Een 13-jarige fietser uit Uithuizen is donderdagochtend op de Takkebosserweg in Winsum aangereden. De jongen werd gepasseerd door een auto met aanhanger. Op de aanhanger lag hout. De jongen is geraakt door de aanhanger en kwam ten val. Door de val heeft hij diverse schaafwonden en een hersenschudding opgelopen. De bestuurder van de auto is even gestopt, maar vervolgens doorgereden. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Zuidhorn, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Scharmer: auto over de kop

Drie mannen uit Sappemeer, 20, 29 en 33 jaar, zijn donderdagnacht gewond geraakt op de A7 bij Scharmer. De 33-jarige bestuurder reed vanuit de richting Groningen en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto belandde via een boom op de kop op de secundaire weg. Alle drie inzittenden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder had ernstige verwondingen aan zijn arm. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. In het ziekenhuis is bloed van de bestuurder afgenomen om te bepalen of hij onder invloed was. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Tolbert: auto tegen boom

Een 78-jarige automobilist uit Tolbert is donderdagmiddag gewond geraakt. De man reed over De Holm in Tolbert en raakte door nog onbekende oorzaak naast de weg. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: aluminiumdieven aangehouden

De politie heeft donderdagnacht een 19-jarige man uit Winschoten en een 18-jarige man uit Beerta aangehouden. De fietstassen van het tweetal bleken bij controle op de Blijhamsterweg in Winschoten gevuld te zijn met aluminium en gereedschappen. De mannen zijn aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Tjuchem: Engelse asfalteerders

Bij de politie zijn twee meldingen binnen gekomen over Engelse asfalteerders. Aan de Hoofdweg in Tjuchem zijn twee Engels sprekende mannen langs de deuren gegaan. Zij boden aan om asfaltpaden aan te leggen. De politie adviseert mensen om kritisch met dergelijke aanbiedingen om te gaan. Uit eerdere meldingen vanuit andere regios is gebleken dat de kwaliteit van het gelegde asfalt nog wel eens te wensen overlaat.

Appingedam: motorrijder gewond

Een 73-jarige man uit Appingedam is donderdagmiddag gewond geraakt, nadat hij was gevallen met zijn motor. De man reed zonder helm op door de Emmastraat, toen hij de controle over de motor verloor. De man is met verwondingen aan schouder en hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bourtange/Nieuwe Pekela: vrachtwagens te zwaar beladen

De politie heeft donderdagmiddag twee keer proces-verbaal opgemaakt voor een te zwaar beladen vrachtwagen. Beide vrachtwagens vervoerden zand. Op de Vlagtwedderstraat in Bourtange reed een vrachtwagen die bij controle een gewicht van 56300 kg bleek te hebben. De maximale toegestane massa was 47000 (overbelading bijna 20%). Bij Nieuwe Pekela is op de N367 een vrachtwagen gecontroleerd. Deze vrachtwagen woog 39700 kg, in plaats van de toegestane 34500 kg (overbelading 15%).

Onstwedde: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdag op de Kampweg in Onstwedde het rijbewijs ingevorderd van een automobilist die te hard reed. De 23-jarige bestuurder uit Onstwedde werd geklokt op een snelheid van 164 km/u, terwijl hij daar maximaal 80 km/u mocht rijden. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Farmsum: gezamenlijke verkeerscontrole

De politie heeft donderdagochtend- en middag een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden aan de Warvenweg in Farmsum. In totaal zijn ongeveer 550 voertuigen gecontroleerd. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven: niet tonen rijbewijs (8x), niet tonen kentekenbewijs (3x), APK verlopen (4x), niet dragen autogordel (4x), onverzekerd rijden (1x), technische mankementen (3x), geen rijbewijs E (1x). Een vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 440 euro voor het zich niet houden aan de vereiste rusttijd. Alle bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Geen van de automobilisten was onder invloed. De controle is gehouden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Centraal Bureau Rijtuigenbelasting, Inspectie Verkeer en Waterstaat en stadswachten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 553, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 368, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 549, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 790, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 641, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 713, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1654, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.