Ingezonden persbericht


Persbericht

FileNet kondigt nieuwe versie FileNet Email Manager aan

Nieuwe versie biedt ondersteuning voor Novell GroupWise en meer opslagcapaciteit dankzij verwijdering van dubbele e-mails

Amstelveen, 29 september 2006 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content en Business Process Management-oplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van FileNet Email Manager 3.7. Behalve voor Microsoft Exchange en Lotus Notes biedt de nieuwe versie nu ook ondersteuning voor Novell GroupWise. FileNet Email Manager komt tegemoet aan een aantal vragen vanuit de markt met betrekking tot het beheren van email, zoals records management, wet- en regelgeving, e-discovery, gebruik van emailopslag en archivering en het versnellen van bedrijfsprocessen.

FileNet Email Manager helpt organisaties te voldoen aan records management beleid en compliance-eisen. Daarnaast krijgen organisaties controle over de kosten gerelateerd aan emailopslag en -archivering en kunnen ze de informatie uit emails snel beschikbaar maken voor verschillende bedrijfsfuncties en -processen. Hierdoor kunnen medewerkers sneller op gebeurtenissen reageren en is de performance hoger.

FileNet Email Manager komt tegemoet aan onder meer:


- Storage gebruik: Email Manager voorkomt het bewaren van kopie emailberichten. Van elke email - met of zonder bijlagen - wordt slechts één kopie weggeschreven naar een FileNet repository. Door dubbele berichten te verwijderen voordat ze worden toegevoegd aan een repository of storage-device, is er een beter gebruik van de opslagcapaciteit en gaan de totale kosten omlaag.


- Records management: De nieuwe versie biedt mogelijkheden voor records classificatie en integreert met FileNet Records Manager. Dit zorgt voor het automatisch aanmelden en vastleggen van een emailbericht als een record. Hiermee wordt voldaan aan compliance en corporate records management vereisten.


- Elektronische discovery: Emailberichten kunnen, dankzij de doelgerichte opslag, makkelijker worden teruggevonden. De optie voor 'personal storage file' (PST) beheer garandeert dat alle bedrijfskritische berichten goed terug te vinden zijn, zelfs als ze niet op de emailserver maar in PST-bestanden zijn opgeslagen.


- Versnellen van bedrijfsprocessen: Email Manager beheert bedrijfskritische e-mailberichten, zoals verzoeken voor klantenservice, in dezelfde repository als andere bedrijfsinformatie. Dit maakt een geïntegreerde en gestroomlijnde benadering van emailbeheer mogelijk, waarbij gerelateerde bedrijfsprocessen automatisch worden opgestart.

"Het verminderen van risico's en het verlagen van de total cost of ownership zijn belangrijke issues voor onze klanten. Het is dan ook belangrijk om een snel reagerende bedrijfsomgeving te hebben en te houden die voldoet aan wet- en regelgeving", zegt Martyn Christian, Chief Marketing Officer FileNet. "Door organisaties in staat te stellen email op dezelfde wijze te beheren als andere bedrijfskritische informatie ondersteunt FileNet Email Manager continu compliance maatregelen. Daarnaast biedt het mogelijkheden de business performance te verbeteren en laat het organisaties profiteren van vermindering van risico's en verbetering van bedrijfsprocessen."

FileNet Email Manager is onderdeel van de FileNet P8 productsuite en is volledig geïntegreerd met de FileNet P8 architectuur. FileNet P8 maakt het mogelijk om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te automatiseren, zorgt voor toegang en beheer van alle vormen van content en automatiseert records management om te voldoen aan compliance eisen.

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen

Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over FileNet BV

FileNet Corp. is toonaangevend en vernieuwend met oplossingen op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), Business Process Management (BPM) en Compliance. De enterprise software en services van FileNet helpen klanten beter en sneller beslissingen te nemen. Het vereenvoudigen van bedrijfskritische besluitvormingsprocessen zorgt ervoor dat organisaties concurrentievoordeel kunnen behalen. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.300 organisaties, waaronder ruim driekwart van de Fortune 100-bedrijven, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Meer informatie: www.filenet.com.


---

Voor redactionele informatie: Influx PR - Margienke Smit of Gerline van Wijnen

Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: margienke/gerline@influx-pr.com

(Ref1906)