Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

Kennisgeving baggerdepot

28-09-2006 * Al enige tijd ligt de gemeente overhoop met bewoners van de Daalmeer. De omgeving van het Geestmeerambacht wordt in de toekomst ingericht als recreatiegebied, maar in de tussentijd wil de gemeente een baggerdepot vestigen in De Koele Kreken, bij de Nauertogt. Behalve dat de bewoners bang zijn voor overlast van dit depot is er vanuit de gemeente slecht gecommuniceerd waardoor de bewoners pas laat op de hoogte waren en geen bezwaar meer konden aantekenen. Nu is de uitgifte van een vergunning door het Hoogheemraadschap aan de orde. De intentie om de vergunning te verlenen is 6 september j.l. (niet 7) gepubliceerd in het Alkmaars Weekblad. Hieronder volgt de advertentie. Zienswijzen kunnen tot 20 oktober schriftelijk worden ingediend bij de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Nummer: 2006-31614
Publicatie op 7 september 2006 in:
* het Alkmaars Weekblad;
* de Koerier.

KENNISGEVING

WET MILIEUBEHEER/WET VERONTREINIGING OPPERVLAKTEWATEREN

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn deze advertentie te lezen.

Ontwerpvergunningen
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wil een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting.
De inrichting is hoofdzakelijk bestemd voor het accepteren, opslaan en bewerken van baggerspecie (klasse 0-2). Het baggerdepot is gelegen aan de Nauertogt te Alkmaar, kadastraal bekend gemeente Alkmaar, sectie I, nrs. 04321, 02674, 02687 en 02678.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan deze vergunning voor 5 jaar te verlenen.

Vanuit het baggerdepot wordt afvalwater op het oppervlaktewater geloosd. Hiervoor is een vergunning op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren nodig. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is van plan deze vergunning te verlenen.

U kunt de ontwerpvergunningen inzien
De ontwerpvergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 8 september tot 20 oktober 2006 tijdens kantooruren worden ingezien: * bij de Provincie Noord-Holland, kamer 1113, Houtplein 33 te Haarlem;
* bij het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar, Balie Bouwen en Wonen, Mallegatsplein 10 te Alkmaar, maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. * bij Grondgebiedszaken van de gemeente Langedijk, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. * bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Afdeling Vergunningen en Handhaving, gebouw Forum II, Stationsplein 39 te Heerhugowaard van 09.00 tot 16.00 uur;
* bij het hoofdkantoor van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Schepenmakersdijk 16 te Edam van 09.00 tot 16.00 uur.

Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage: * bij het Stadkantoor van de gemeente Alkmaar op de donderdagen van 18.30 tot 20.00 uur, echter uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (tel: 072-5488460);
* bij Grondgebiedszaken van de gemeente Langedijk, echter uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (tel. 0226-334433).

Zienswijzen
Als u het met één of beide ontwerpvergunningen niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze hierover tot 20 oktober 2006 schriftelijk bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (procedurekamer SHV) Postbus 3007, 2001 DA Haarlem indienen. U moet hierin aangeven waarom u het niet met de ontwerpvergunningen eens bent. Als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden kunt u dit ook aangeven. Ook kunt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken. Een verzoek voor een gesprek moet voor 13 oktober 2006 zijn gedaan. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer R.A.M. Vervaart (023-5145024). Voor informatie over de vergunning op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met de heer J.G. Tel (072-5414720).

Verdere procedure
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zullen binnen 6 maanden na binnenkomst van de vergunningaanvragen definitieve besluiten nemen. Hierbij zullen zij rekening houden met de eventueel ingekomen zienswijzen. Worden geen zienswijzen ontvangen, dan zullen zij binnen 4 weken na de terinzagelegging definitieve besluiten nemen. Tegen de definitieve besluiten kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Voorwaarde is dan wel dat de belanghebbende tijdens de terinzagelegging zijn/haar zienwijze naar voren heeft gebracht. Heeft hij/zij dit niet gedaan, dan moet worden aangetoond dat dit hem/haar in redelijkheid niet te verwijten valt.
Zie ook:
* De advertentie
* www.koelekreken.nl