Partij van de Arbeid


Den Haag, 29 september 2006


PvdA wil werkbonus van 500 euro


De PvdA heeft een voorstel voor een werkbonus uit het verkiezingsprogramma verder uitgewerkt. De werkbonus is een belastingverlaging voor alle werkenden van 500 euro per jaar. Het voordeel is dat voor mensen met lagere inkomens werken meer gaat lonen. De armoedeval (het koopkrachtverlies dat men oploopt bij een stijgend inkomen omdat dan de bv. huursubsidie en kinderkorting minder worden) wordt door de werkbonus effectief aangepakt. Voor lage en middeninkomens wordt bovendien eindelijk iets teruggegeven van de enorme lastenverzwaringen die de kabinetten Balkenende de laatste vier jaar hebben doorgevoerd.
Wouter Bos: 'Ik zal hardwerkende mensen nooit teleurstellen. Zij moeten er de komende jaren eindelijk eens op vooruit gaan.'


De werkbonus is een belastingverlaging die komt op de bestaande arbeidskorting en begint bij 50% van het minimumloon, vervolgens oploopt tot 500 euro bij 115% van het Wettelijk Minimum Loon en dan constant blijft voor iedereen tot 52000 euro (het begin van de 4e hoogste belastingschijf). Vervolgens wordt de werkbonus afgebouwd tot 70.000 euro.




Partij van de Arbeid