Politie Twente

Persberichten politie Twente 29 september 2006

Monique Oude Wolbers, Gerdien Rotgers en Sonja Eerhard: 053-4555588

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Op donderdag 28 september vond omstreeks 15.10 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Gelderlandstraat/Wethouder Beverstraat in Enschede. Een 41-jarige Enschedese automobilist reed vanaf de Gelderlandstraat genoemde kruising op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links komende fietsster, een 66-jarige Enschedese. De 66-jarige fietsster raakte bij de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De Gelderlandstraat betreft een uitrit, het verkeer op de Wethouder Beversstraat heeft voorrang. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op. (06-124358)

Automobilist bij herhaling onder invloed

Enschede

De politie controleerde op donderdag 28 september om 21.48 uur een 52-jarige Enschedeër, die met een auto over de Boekelosestraat in Enschede reed. Bij de 52-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de agenten hem aanhielden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,18 promille. Uit onderzoek bleek dat de verdachte al in 2002 zijn rijbewijs had moeten inleveren, waarna deze ongeldig is verklaard. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. (06-124539)

Agressieve man rijdt in op fietsers

Enschede

Op vrijdag 29 september meldde zich omstreeks 02.50 uur bij surveillerende agenten in de binnenstad een 23-jarige Enschedeër met een bebloed gezicht. De 23-jarige vertelde dat hij zojuist door een man, zonder enige aanleiding, in zijn gezicht was geslagen, terwijl hij rustig stond te eten. De 23-jarige wees daarbij een persoon, die in de omgeving was blijven staan, als dader aan. Onmiddellijk ging deze persoon er tussenuit.

Kort daarop kregen de agenten een melding van een vechtpartij nabij het Stadskantoor op de Hengelosestraat, waarbij een zestal personen betrokken zou zijn. De politie trof op de Hengelosestraat meerdere fietsen en fietsonderdelen liggend op straat aan. Daarnaast stond midden op de rijbaan een auto. De eigenaar van de auto, een 34-jarige Enschedeër, stond ernaast en schreeuwde tegen een groep jongeren, die op het trottoir bij het Stadskantoor stonden.

Een persoon uit de groep, een 21-jarige Enschedeër, vertelde de agenten dat hij zojuist door de 34-jarige automobilist was aangereden. De groep had met hun fietsen voor een deel op de rijbaan gestaan, toen de automobilist er aan kwam rijden. Daarop had de automobilist de 21-jarige aangereden. De automobilist was daarna uit zijn voertuig gestapt en had onmiddellijk op de jongeren in geslagen.

De politie hield de automobilist, een 34-jarige Enschedeër aan wegens poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging. Deze verdachte bleek dezelfde persoon te zijn, die kort daarvoor ook de 23-jarige in de binnenstad had geslagen. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bedreigde de agenten meerdere keren met de dood. Het lukt de agenten de 34-jarige uiteindelijk naar het bureau over te brengen. Daar is de verdachte opgesloten voor nader verhoor.

Meerdere personen zullen nog aangifte doen van mishandeling. Waaronder een 27-jarige Enschedese taxichauffeur, die eveneens door genoemde verdachte met de dood was bedreigd (06-124570)

Aanhouding wegens aanranding

Almelo

Op donderdag 28 september werd omstreeks 11.30 uur bij de politie een aanranding gemeld, welke kort daarvoor had plaats gevonden aan de Achter de Molen in Almelo. Een 26-jarige Almelose werd op genoemde weg aangesproken door een haar onbekende man. De man deed de vrouw onzedelijke voorstellen en pakte haar vast. De vrouw liep daarop met versnelde pas door en belde ondertussen een familielid, die in de buurt woont en snel ter plaatse kon zijn.

Op aanwijzing van dit familielid kon de politie de verdachte, een 26-jarige Almeloër aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie roept eventuele getuigen van de aanranding op zich telefonisch te melden via 0900-8844. (06-124190)

Verdachte van diefstal aangehouden

Tubbergen

De politie heeft op dinsdag 26 september 2006 om 11.10 uur in zijn woning een 45-jarige man uit Harbrinkhoek aangehouden. De man werd ervan verdacht Bentheimer zandsteen te hebben weggenomen in Vasse en Weerselo. De verdachte bekende de twee diefstallen en een poging tot diefstal in Tubbergen. Na verhoor kon de man in overleg met justitie in vrijheid worden gesteld. De aangehouden verdachte kon niet verantwoordelijk worden gehouden van de andere diefstallen van Benheimer zandstenen voorwerpen in de regio Twente hebben plaatsgevonden. De politie zet het onderzoek voort. (06-077109)

Motorrijder aangereden

Enschede

Een 48-jarige motorrijder uit Rossum werd op donderdag 28 september omstreeks 14.00 uur aangereden door een 75-jarige automobilist uit Enschede. De motorrijder reed op de Auke Vleerstraat, een voorrangsweg, in Enschede. De motorrijder kreeg geen voorrang van de van rechts naderende automobilist uit de Hengelosestraat Zuidzijde. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-124303)

Scooter in de brand

Enschede

Donderdag 28 september om 12.15 uur kwam een 24-jarige man uit Enschede bij het bureau in Enschede aangifte doen van diefstal van zijn scooter. De man had zijn scooter woensdag 27 september op slot achter gelaten bij het station in Enschede. De volgende dag kwam hij terug om zijn scooter op te halen, maar zijn scooter was verdwenen. De plaats waar de scooter had gestaan was zwart op de grond.

In de nacht van donderdag 28 september heeft de brandweer om 2.55 uur een brandende scooter bij het station in Enschede geblust. De gemeente Enschede heeft in de ochtend van donderdag 28 september de resten van de scooter opgeruimd. De politie vermoedt dat het om dezelfde scooter gaat en stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. (06-124058)


---- --