hoofdklasse hockey



Laatste test voor competitiestart

Komend weekend staat de derde editie van de Scapa Sports Amsterdam Cup op het programma. Voor de heren betekent dit toernooi een laatste krachtmeting voordat volgende week op 8 oktober de Rabo Hoofdklasse van start gaat. De heren van Amsterdam verdedigen in eigen huis de titel. Ook de dames komen in actie, zij het zonder de internationals die in Madrid met het WK bezig zijn.

KZ is één van de aanwezige herenteams. Voor coach Sonja Thomann een mooie gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. `Maar het resultaat is niet belangrijk. Wij hebben opnieuw veel jonge jongens moeten inpassen en we moeten nog leren samen te spelen. Ook zullen we op een aantal vlakken nog wat gaan experimenteren. Daar is dit een prima weekend voor. Je speelt toch drie wedstrijden in drie dagen. Daarbij moet je er wel voor zorgen dat je ongeschonden uit het toernooi komt, zo'n week voor de competitie', aldus Thomann, die komend weekend nog niet over een compleet team kan beschikken.

Blessures

Zo is Grant Schubert voorlopig nog herstellende van een hamstringblessure, die de Australiër vlak voor het WK opliep. Verder speelt verdediger Chris Clements momenteel nog in de nationale Nieuw Zeelandse competitie in de hoop zich in de kijker te spelen voor de bondscoach. Ook Thijs de Greeff is nog niet helemaal fit. De verdediger kampt nog met een liesblessure. Voorts kan Thomann niet beschikken over Dilip Tirkey, die verplichtingen heeft met het Indiase team. Klein Zwitserland staat vanavond om 19.00 uur tegenover Rotterdam.

Video

De Scapa Cup is voor coaches tevens een mooie gelegenheid om zeven van de elf tegenstanders aan het werk te zien. Er zal wat dat betreft dus flink gefilmd worden. Ook Thomann neemt haar videocamera mee. `Maar toch, het blijft een toernooi. Tijdens een competitiewedstrijd heb je te maken met een totaal andere druk en focus. Ik hecht er dan ook niet al te grote waarde aan om die tegenstanders te bekijken en ik verwacht dat de andere coaches er hetzelfde over denken.'

Finales

Voor het publiek is het in ieder geval een uitgelezen mogelijkheid om de grote jongens aan het werk te zien. Want zo'n week voor de start van de competitie zijn de meeste herenteams compleet. Dit in tegenstelling tot de dames, waar de internationals uiteraard ontbreken. Op vrijdag vangen de eerste duels om 17.15 uur aan en op zaterdag om 17.00 uur. De herenfinale wordt op zondag 1 oktober om 17.00 uur gespeeld en om 19.00 uur staat de damesfinale op het programma. Kijk voor meer informatie op www.scapasports.nl . (Marcia de Goede)