Politie Limburg-Noord

Politie verbaliseert zes dronken bestuurders

Datum: 29-09-2006
Tijd bericht: 11:58
Plaats: Limburg-Noord
De politie heeft tijdens meerdere verkeerscontroles in de regio op donderdagavond en donderdagnacht zes bestuurders bekeurd voor het besturen van hun voertuig, terwijl zij te veel alcohol gedronken hadden.

In Molenhoek werd een 53-jarige man uit Malden gecontroleerd omdat hij mobiel belde tijdens het rijden. Bij controle bleek, dat hij ruim drie maal de toegstane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Ook bleek, dat hij zijn rijbewijs al in 2003 heeft in moeten leveren in verband met eerdere veroordelingen voor alcoholgebruik in het verkeer. Tegen de man wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Het rijgedrag van een 50-jarige man uit Posterholt, die in Maasbracht de autosnelweg opreed richting Maastricht viel op, waarna hij gecontroleerd werd in Born. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij ongeveer twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

In Weert werd een 30-jarige man uit Haelen gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole. Hij bleek ongeveer twee keer de toegstane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Weert werd ook een 28-jarige man uit Weert gecontroleerd, die na onderzoek te veel alcohol gedronken bleek te hebben. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Roermond werd een 22-jarige man uit Hongarije bekeurd, omdat hij teveel alcohol in zijn bloed had. De man parkeerde zijn vrachtauto op de parkeerplaats aan de Schipperswal in Roermond. Hierna ging hij met een collega de stad in. Bij terugkomst bleken de slagbomen bij de ingang van de parkeerplaats omlaag te zijn. De man besloot vervolgens met zijn vrachtauto via een helling naast de slagbomen terug te rijden naar de openbare weg. Op de helling bleef de vrachtauto vast zitten. Getuigen dachten dat de vrachtauto gestolen werd en belden de politie. Onderzoek wees uit dat de man te veel alcohol gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Venray viel het rijgedrag van een 51-jarige man uit Venray op. Ondanks dat een politiesurveillance heel langzaam ging rijden, haalde deze man de surveillerende agenten niet in. Nadat zij hun voertuig geparkeerd hadden, reed de man hen wel voorbij. Toen bleek, dat de man behoorlijk slingerend reed. Na controle bleek de man ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.