Fusie Palazzina en PS Media

Ps media producties bv

Fusie Palazzina en PS Media

'Nieuw' Palazzina onder leiding van driehoofdige directie

Hilversum (29 september 2006) - TV-producenten Palazzina TV Productions en PS Media Producties bundelen met ingang van heden de krachten. Na de fusie gaat het bedrijf door onder de naam Palazzina. Algemeen directeur wordt Peter Smolders. De directie wordt gecompleteerd door Simone van den Ende (creatief directeur) en Margot Nicolaes (zakelijk directeur).

Palazzina is producent van onder andere Max & Catherine, De mooiste plek van Nederland, Rondje Delta, Llinke Soep, De Tweelingtest en Help de Kerk stroomt vol. Palazzina was de afgelopen week volop in het nieuws met hun film over de Schipholbrand. PS Media produceert onder meer de series Mystery Party, in 2005 genomineerd voor De Gouden Roos, Opgelicht en Sjoemelaars & Sjacheraars en onlangs de concert dvd van Anouk. Samen vormen de bedrijven een subtopper op de Nederlandse televisiemarkt, met ruim zeventig medewerkers.
Naast televisiewerk houdt het nieuwe Palazzina zich ook bezig met andere mediatakken, zoals opdrachtfilms, dvd's en geschreven media. Beide bedrijven wisten de afgelopen jaren een forse omzetgroei te bewerkstelligen en door de fusie groeit de omzet van Palazzina in 2006 van 8 miljoen naar ruim 11 miljoen Euro.

Arthur Valkieser, omroepman van het jaar 2001, is grootaandeelhouder van Palazzina: "Wat ik geweldig vind aan deze stap, is dat we twee vliegen in een klap slaan: we hebben een nieuwe sterke directie en creëren direct ook groei. Ik zie enorm uit naar onze samenwerking." Valkieser zal zelf deel blijven uitmaken van het bestuur als gedelegeerd commissaris. De dagelijkse leiding van het bedrijf komt in handen van Smolders, Nicolaes en Van den Ende. Smolders en Nicolaes hebben samen PS Media in 2002 opgezet en van den Ende is bekend als coach van tv presentatoren en was jaren werkzaam als eindredacteur/regisseur van oa. Koefnoen, dat dit jaar de Nipkow-schijf won, Taxi en Kopspijkers. Hans Emans blijft bij Palazzina betrokken als adviseur en als maker van informatieve programma's.