Gemeente Gouda


persbericht: leefbaarheid in korte akkeren sterk in de lift (29/09/2006)

De gemeente Gouda werkt al jaren aan verbetering van de leefbaarheid in met name de wijken Korte Akkeren en Gouda Oost. Deze inspanningen van het project Wijkontwikkeling lijken in de wijk Korte Akkeren al de vruchten af te werpen. Dit blijkt uit de resultaten van de stadsmonitor 2006.

Signaleerde een rapportage (Stad in Beeld) in 2003 nog dat er extra aandacht nodig was op het gebied van veiligheid in Korte Akkeren om te voorkomen dat deze wijk verder achterop zou raken, de nieuwste rapportage (de Stadsmonitor 2006) geeft aan dat de veiligheid zich er gunstig ontwikkelt. De criminaliteit is teruggedrongen. Al met al ontwikkelt de leefbaarheid in Korte Akkeren zich positief.

Verder blijkt uit de stadsmonitor dat de bereikbaarheid van de wijk door de bewoners van Korte Akkeren goed wordt gewaardeerd. Ook de feitelijke en de beleefde veiligheid ontwikkelen zich er gunstig. Wat betreft de werkgelegenheid ligt Korte Akkeren nog wel achter op andere Goudse wijken. Al groeit het aantal banen voorzichtig.

Gouda Oost blijft wat betreft groei en resultaten nog wat achter op de andere wijken. Met het project Wijkontwikkeling wordt, net als in de wijk Korte Akkeren, hard gewerkt aan verbetering van de leefbaarheid en een algemene opwaardering van de wijk.

Jaarlijks onderzoekt de gemeente hoe de stad ervoor staat. Het doel daarvan is om inzicht te krijgen in de leefbaarheid in de Goudse wijken. De uitkomsten van het onderzoek worden verwerkt in nieuw en bestaand beleid. De stadsmonitor 2006 is beschikbaar op www.gouda.nl/stadsmonitor.