Christenen in Contact brengt nieuws van de Protestantse Kerk

Kerkinactie

Persbericht

Utrecht, 29 september 2006

Christenen in Contact brengt nieuws van de Protestantse Kerk

De Protestantse Kerk in Nederland en de Evangelische Omroep gaan nauwer samenwerken in het publieksblad Christenen in Contact, een gratis tweewekelijkse krant die verspreid wordt via kerken, evangelische boekhandels en scholen. De Protestantse Kerk gaat twee pagina's in de krant vullen met nieuws over haar jeugdwerk, binnenlands missionair werk, zending en werelddiaconaat.

De Protestantse Kerk krijgt hiermee de mogelijkheid om nieuws en informatie dat voor haar leden van belang is op een snelle en frequente manier onder de aandacht te brengen. Deze week ontvangen alle 16.000 abonnees van Kerkinformatie', het officiële informatiebulletin van de Kerk voor predikanten en kerkenraadsleden, een exemplaar van Christenen in Contact met een verzoek van de scriba, dr. Bas Plaisier, om het blad in hun kerken te gaan verspreiden.

Zowel de Protestantse Kerk als de Evangelische omroep benadrukken dat er geen sprake is van een exclusieve samenwerking maar zijn wel blij met de intensievere samenwerking. Bas Plaisier: 'We brengen op een positieve manier naar voren waar onze kerk in al haar verscheidenheid voor staat. En we worden in de gelegenheid gesteld om kennis te nemen van initiatieven en activiteiten in andere kerken.'
Henk Hagoort, directeur van de Evangelische Omroep: 'Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Christenen in Contact wil graag christenen informeren en bemoedigen in alle kerken en dus ook in de PKN en op deze manier krijgt de slogan 'CC verbindt' opnieuw handen en voeten.'

Christenen in Contact is een initiatief van de Evangelische Omroep. Het blad verschijnt iedere twee weken gratis in een oplage van momenteel ruim 125.000 exemplaren. Het bevat naast programmagegevens van de Evangelische Omroep snelle nieuwtjes en achtergrondinformatie die voor een brede groep christenen interessant zijn. De boodschap luidt: CC verbindt!

---

Noot voor de redactie,