1e persbericht van vrijdag 29 september 2006

Eindhoven, 29-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert man voor mishandeling

De politie heeft donderdag rond 24.00 uur op het Catharinaplein een 26-jarige man uit Veghel aangehouden. Politiemensen kregen kort daarvoor een melding dat een man op de Markt zou lopen die iemand geslagen had. De politie trof even later de man aan op het Catharinaplein. Toen zij de man zagen sloeg hij op dat moment een 67-jarige man uit Enschede in het gezicht. Bij zijn fouillering op het politiebureau trof de politie in de kleding van de verdachte zes XTC-pillen aan. Deze zijn inbeslaggenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt jongen aan na achtervolging

De politie heeft donderdag rond 20.30 uur op de Esperenkamp een 14-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor zag een motoragent de bromfietser op een scooter rijden die niet verlicht was, geen verzekeringsplaatje en beschermingskappen had. Achter de bestuurder zat nog een passagier. Toen de motoragent de jongen tot stoppen dwong sprongen ze van de scooter en renden weg. Na een korte achtervolging kon de motoragent de verdachte aanhouden. De passagier wist te ontkomen. De bromfiets is door de politie meegenomen voor onderzoek. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt mannen op voor bedreiging

De politie heeft vrijdag rond 3.30 uur twee mannen (21 en 22 jaar) uit Eindhoven en een 22-jarige man uit Son en Breugel aangehouden. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat drie mannen in een auto drie fietsers lastig gevallen hadden. Eén van de mannen uit de auto had eén van de fietsers met een koekenpan geslagen en een andere fietser met een mes bedreigd. De drie mannen waren hierna weggereden In de nabije omgeving trof de politie de auto aan met de drie verdachten. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft vrijdag rond 24.00 uur op de Rembrandtlaan een 39-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij een controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim
1.35. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning aan de Sperwerstraat is donderdag tussen 9.00 en 21.00 uur ingebroken. Een raam aan de achterzijde van het pand werd opengebroken. Uit de woning werden een flatscreen-televisie, een digitale fotocamera en vijf horloges ontvreemd.

Helmond: Politie pakt verdachten van diefstal hennepplanten

De politie heeft donderdag rond 23.30 uur in een woning in Helmond-Oost twee 19-jarige mannen en een twee jongens (16 en 17 jaar) uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er planten uit een tuin weggenomen waren door twee personen. Deze zouden met de planten door twee andere personen op scooters zijn opgepikt en weggereden. Door berichtgeving trof de politie later achter een woning de twee scooters aan. In de woning troffen zij de vier verdachten aan die hennepplanten aan het knippen waren. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek. De politie heeft de scooters die gestript bleken te zijn, meegenomen voor verder onderzoek. De hoeveelheid hennep is inbeslag genomen.

Gemert Laarbeek: Politie wil met "Blauwe dag" gedrag burger beïnvloeden

Politie Gemert-Laarbeek heeft donderdag een zogenaamde "Blauwe dag" georganiseerd. Dit houdt in dat de politie de hele dag controles heeft uitgevoerd in beide gemeenten. De controles vonden plaats tussen 7.00 s ochtends en 2.00 uur s nachts. In totaal werden 80 mensen ingezet deze dag. Het uitgangspunt is om door middel van controles ervoor te zorgen dat de burger zich aan de regels houdt, niet om zo veel mogelijk bekeuringen uit te schrijven.

Controles

Tijdens de "Blauwe dag" werden diverse controles gehouden waaronder milieucontroles, controles van landbouwvoertuigen, verkeerscontroles, openbare orde controles en toezicht op schoolgaande jeugd. Voor de milieucontroles werd samengewerkt met de gemeenten Gemert en Laarbeek. Ook de vrijwillige politie en de politiepaarden werden ingezet tijdens deze dag. De ruiters controleerden in het buitengebied.

Resultaten

Milieu

Tijdens een milieucontrole in Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout werd een bekeuring uitgedeeld voor het dumpen van zand in een sloot. Ook werden enkele vuilniszakken gevonden. Onderzocht wordt van wie deze afkomstig zijn. In de avonduren werd nog een bekeuring uitgedeeld voor stoken. Bij een controle van tien bedrijven in Laarbeek bleken acht bedrijven de zaken niet op orde te hebben. Bij nagenoeg al deze bedrijven waren de brandblussers niet aanwezig of niet in orde en bij enkele bedrijven werden vloeistoffen niet op de juiste manier opgeslagen. Door de gemeente zal een na-controle gedaan worden.

Landbouwvoertuigen

In de hele politieafdeling Gemert-Laarbeek werden landbouwvoertuigen gecontroleerd. De meeste gecontroleerde voertuigen waren tot tevredenheid van de politie in orde. Er werden onder andere twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet afdekken van scherpe delen van maïsmaaiers.

Verkeerscontroles

Verder werden in het gehele gebied diverse verkeerscontroles gehouden. Op de Burgemeester Wijtvlietlaan in de Rips werden zeven bekeuringen uitgedeeld, waaronder twee voor te hard rijden, twee voor het niet dragen van de gordel en twee voor het ontbreken van de gevarendriehoek van een tractor. Ook op de Hendrikstraat in Bakel werden vijftien bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen in de auto. Een controle op de Oranjelaan in Beek en Donk zorgde voor vijftien bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, twee voor het niet dragen van de helm op een bromfiets en twee voor een tractor die niet voldeed aan de gestelde eisen.

Op de Bosscheweg in Beek en Donk werden 1.331 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 303 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u. In Bakel op het Nuijeneind werden tijdens een verkeerscontrole in de avonduren nog drie bekeuringen uitgedeeld, voor een niet goed werkende achterrem van een bromfiets, het niet hebben van een achterlicht op een bromfiets en voor te hard rijden op een bromfiets. Ook werd een automobilist met te veel drank op betrapt. Op de Herendijk in Lieshout werden ook nog twee bestuurders met alcohol op betrapt, evenals op de Gemertseweg in Beek en Donk. Hier werden vier bestuurders met alcohol op gecontroleerd. In totaal werden tijdens deze dag zeven mensen met drank op in het verkeer betrapt. Het hoogst gemeten promillage is ruim
1,25. Tegen deze bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

Ook werden vijftig bromfietsen gecontroleerd. Motorrijders brachten de bromfietsers onder begeleiding naar het politiebureau in Gemert waar de bromfietsen op vermogen werden gecontroleerd. In totaal werden dertien bekeuringen uitgedeeld, waaronder zeven voor een te hoog vermogen en vier voor verlichting die niet in orde was.

Geldrop: Politie houdt man aan voor overlast

De politie heeft vrijdag rond 4.30 uur 24-jarige man in Geldrop aangehouden. Het gaat om een bewoner uit die plaats. De man veroorzaakte overlast voor de woning van zijn moeder. Toen de politie ter plaatse kwam is de man vertrokken. Even later kreeg de politie de melding dat de man teruggekomen was en weer overlast veroorzaakte. Toen de politie de man voor de tweede keer in de straat aantrof wilde hij ditmaal niet vertrekken. De verdachte had alcohol gedronken en is ingesloten voor verder onderzoek.

Handel: Inbraak in woning

In een woning aan de Pastoor Castelijnstraat is donderdag tussen 7.15 en 20.00 uur ingebroken. Aan de achterzijde van het huis is een tuindeur opengebroken. Uit het pand werden onder andere een plasma-scherm, een computer en een telefoon ontvreemd.

Valkenswaard: Automobiliste gewond bij aanrijding

Een 20-jarige automobiliste uit Valkenswaard is vrijdag rond 24.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Zandbergstraat. De vrouw had haar voertuig in een bocht niet onder controle waardoor zij rechtdoor reed en tot stilstand kwam tegen een huis.Tengevolge van de aanrijding heeft zij verwondingen opgelopen aan haar bekken en bovenbeen. Zij is opgenomen in het ziekenhuis.