Gemeente Leiden

Gemeente Leiden heeft voornemen tot gunning Hulp bij het Huishouden

Het College van B&W van Leiden heeft afgelopen dinsdag 26 september het voornemen tot gunning uitgesproken met betrekking tot de Europese aanbesteding van Hulp bij het Huishouden. Hulp bij het Huishouden is een nieuwe taak die de gemeenten per 1 januari 2007 krijgen in verband met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Op dit moment is huishoudelijke verzorging die uitgevoerd wordt, door thuiszorginstellingen, nog onderdeel van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ).

Offertes beoordeeld
Gemeenten zijn op basis van de Europese en nationale aanbestedingsregels verplicht om de contracten met verleners van Hulp bij het huishouden periodiek aan te besteden. De afgelopen vier maanden heeft de gemeente Leiden deze aanbesteding samen met de omliggende gemeenten uitgevoerd. De offertes zijn beoordeeld aan de hand van vooraf vastgestelde gunningscriteria, waarbij zowel prijs als kwaliteit een rol spelen. De aanbesteding heeft geleid tot een voornemen tot gunning van het College van B&W van Leiden aan (het vooraf gestelde maximum van) vijf bedrijven, te weten: Stichting Amstelring, Stichting Thuiszorg Groot Rijnland, Stichting Libertas, Stichting Meavita en Stichting Valent RDB. Deze keuze van het College is de afgelopen dagen aan de betrokken bedrijven bekend gemaakt.

Definitieve gunning half oktober
Het betreft hier voor alle duidelijkheid een voornemen tot gunning, omdat er conform de Europese aanbestedingsregels voor aanbieders nog de mogelijkheid bestaat om binnen vijftien kalenderdagen eventueel bezwaar aan te tekenen tegen de voorlopige uitslag. Medio oktober volgt de definitieve gunning en gaat de gemeente Leiden tot het sluiten van contracten over. Deze contracten gaan per 1 januari 2007 in. Klanten die vanaf 1 januari 2007 hulp bij het huishouden aanvragen bij de gemeente krijgen de keuze uit de vijf genoemde aanbieders. Klanten die nu al thuiszorg ontvangen van een van de vijf te contracteren aanbieders, kunnen ook in 2007 hulp bij het huishouden blijven ontvangen van hun huidige thuiszorginstelling.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --