Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Beekbergen - Beginnend bestuurder rijdt onder invloed     |
Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek op vrijdag (29/09) tijdens een controle op de Immenbergweg onder invloed van alcohol. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

De jongeman werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur tijdens een surveillance door de politie gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 0,4 promille. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie is slechts 0,2 promille toegestaan. De strengere alcohollimiet geldt voor jongeren en ook voor mensen die op oudere leeftijd hun rijbewijs halen, omdat juist die groep een grotere kans heeft op een ongeluk. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod voor twee uur opgelegd.

|     |Apeldoorn - Automobilisten met drank op achter het stuur  |
Bij twee controles heeft de politie donderdagavond en nacht twee Apeldoornse automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Een 45-jarige man trok donderdagavond rond 20.50 uur de aandacht van twee surveillerende agenten, omdat hij door rood reed. Op de Laan van Kuipershof moest hij stoppen en vervolgens blazen. Uit de blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1,2 promille blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Een 29-jarige plaatsgenoot zat eveneens met alcohol op achter het stuur, toen hij rond 04.40 uur op de Deventerstraat werd gecontroleerd. De man werd hierop aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,6 promille, waarop hij een rijverbod van twee uur kreeg opgelegd. De man is een transactie aangeboden.

|     |Apeldoorn - Twee maal een autodiefstal                    |
Op donderdagochtend (28/09) hebben twee Apeldoorners (46 en 49 jaar) aangifte gedaan van autodiefstal. Vermoedelijk hebben beide diefstallen in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden.

De auto van een 46-jarige Apeldoornse stond geparkeerd op een oprit van een woning aan de Lage Landenlaan. Het gaat om een blauwe Volkswagen Polo TDI met het kenteken 30-GJ-GD. Het is niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen. Waarschijnlijk heeft men behoorlijk moeten manoeuvreren om deze auto tussen een paar andere daar geparkeerd staande auto's weg te kunnen nemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De auto van de 49-jarige Apeldoorner, een rode Opel Corsa met kenteken DV-PG-92 stond geparkeerd in een hofje aan de Gentiaanstraat. Ook in dit geval is niet bekend hoe de auto kon worden meegenomen. De politie houdt zich met de zaak bezig.

|     |Apeldoorn - insluiping en inbraak                         |
Twee woningen in Apeldoorn hebben in de nacht van woensdag (27/9) op donderdag ongewenst bezoek gehad van het dievengilde. Men heeft aangifte gedaan en de politie heeft beide zaken in onderzoek.

Men is de woning aan de Homerusstraat, via een openstaand raam op de eerste verdieping binnengekomen. In de woning heeft men verschillende ruimtes doorzocht en daarbij onder meer een aantal sieraden en een geldbedrag weggenomen. De bewoners waren ten tijde van de inbraak gewoon thuis, maar hebben niets gemerkt. Bij een woning aan de Deventerstraat is men binnengekomen door een raam te forceren. Ook hier heeft men verschillende ruimtes doorzocht en daarbij een aantal kasten en lades flink overhoop gehaald. Er werden onder meer een televisie en diverse sieraden weggenomen. De politie onderzoekt beide zaken.

|     |Apeldoorn - inbraak in bedrijf                            |
Op donderdagochtend (28/09) kreeg de politie een melding dat er een inbraak in een bedrijf aan de Dijkgraafweg had plaatsgevonden. Er werden onder meer een aantal computerschermen weggenomen.

De melding kwam rond 08.05 uur binnen bij de politie.Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat er meerdere ruiten waren geforceerd om binnen te komen. Men is op verschillende plaatsen in het pand geweest en heeft daarbij onder andere computerschermen meegenomen. De politie is nog bezig met een onderzoek in deze zaak.

|     |Apeldoorn - Verkeerscontrole n.a.v. klachten uit de buurt |
De politie heeft donderdagochtend (28/09) naar aanleiding van klachten van omwonenden en passanten op de Woudhuizermark een snelheidscontrole gehouden.

De controle werd uitgevoerd op verzoek buurtbewoners en van fietsers die hun klacht bij de wijkagent hadden gedeponeerd. Reden: Er zou door automobilisten vaak te hard worden gereden.

Op de Woudhuizermark geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Tijdens de controle werd ongeveer 80% van de passerende automobilisten aan de kant gezet, omdat ze harder dan de toegestane 60 km/u reden. In totaal werden er 13 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. Alle overtreders kregen een bekeuring.

Einde berichten
---


---


---

---- --