Ingezonden persbericht


Brancheorganisatie NLCW traint leden in computerbeveiliging.

Zeist, 29 september 2006, de eerste editie van het NLCW-Kenniscentrum stond volledig in teken van beveiliging en is succesvol afgerond door het overgrote deel van de computerwinkeliers aangesloten bij de NLCW.

Het NLCW-Kenniscentrum is een initiatief van de Brancheorganisatie NLCW en kent een viertal modules waarin aandacht wordt gegeven aan nieuwe producten c.q. technieken en het weer ophalen van bestaande kennis. De deelnemers zijn stuk voor stuk afkomstig uit bij de NLCW aangesloten onafhankelijke computerwinkels welke een fysiek toegankelijke winkel exploiteren en een vuist maken voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Het NLCW-Kenniscentrum werkt aan deze doelstelling mee.

De allereerste module was de 'Module Security' (beveiliging) welke de deelnemers informeerde over virus besmettingen, beveiligingstechnieken, anti-phising technieken, spam en uiteraard beveiliging tegen binnendringen van derden in het systeem of netwerk. Met name op gebied van draadloze netwerkbeveiliging konden de deelnemers melden dat maar weinig consumenten realiseren dat een open netwerk moeilijkheden met zich mee kan brengen. En dat hier goede voorlichting over nodig is die een ondeskundige partij, zoals een supermarkt die af en toe computerproducten aanbied, absoluut niet kan bieden. Men roept de consument dan ook op om langs te gaan bij de vakspecialist, welke te vinden zijn via de website , om de draadloze apparatuur voldoende te laten beveiligen tegen indringers. De module is volledig gericht op de dagelijkse praktijk en werd gegeven door twee, bij de NLCW aangesloten, bedrijven die op kennisniveau de informatie tot de deelnemers brachten.

De deelnemers die geslaagd zijn hebben allen een certificaat gekregen, let hierop of vraag hier dan ook naar voordat u zich laat informeren om zeker te zijn van een gedegen advies.

Meer informatie over het kenniscentrum: www.nlcw.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht