rectificatie: Meldpunt registreert zo'n 700 reacties...

De hypotheker

Meldpunt registreert zo'n 700 reacties van startende woningzoekenden 'Moeten we dan tot onze AOW thuis blijven wonen?!'

Rectificatie: lay-out derde alinea aangepast en verwijzing naar ANP Photonet toegevoegd.

Rotterdam, 29 september 2006 - Tweede Kamerleden, non-stop in gesprek met bellers. Soms bijna wanhopige verhalen van startende woningzoekenden; alles geprobeerd, maar nog steeds dat felbegeerde, betaalbare huis niet in zicht. Naar schatting 700 woningzoekenden hebben contact opgenomen met het Meldpunt Woonstarters. Op initiatief van De Hypotheker kon deze groep twee dagen lang praktijkervaringen spuien.

Bedoeling van het meldpunt was om de groep startende woningzoekenden een landelijke stem te geven. Via een gratis telefoonnummer konden ze 28 en 29 september hun problemen en eventuele oplossingen doorgeven. Die worden door De Hypotheker verzameld in een zogenaamd 'woonSTARTBOEK', dat volgende maand wordt aangeboden aan onder andere politiek Den Haag.

Reacties
Een deel van politiek Den Haag nam alvast 'live' kennis van de reacties. De Tweede Kamerleden Staf Depla (PvdA) en Nicolien van Vroonhoven (CDA) namen vrijdagochtend zitting in het telefoonteam, dat de bellers te woord stond. Ze hoefden zich niet te vervelen, want hun telefoons stonden niet stil.
De binnenkomende reacties logen er niet om. Soms berustend, vaak ook heftig. Van: 'Het wordt tijd dat de markt in elkaar klapt en de werkelijke waarde weer voor een huis betaald gaat worden.' Tot: 'Er moet gewoon een regeling komen om alleenstaande jongeren met een modaal inkomen een kans te bieden. Het is te gek voor woorden dat je gewoon geen onderdak kan vinden.' En: 'Ik krijg net voldoende hypotheek om een garagebox te kunnen kopen. Schandalig!' Maar ook: 'Moeten we dan tot onze AOW thuis blijven wonen?!' 'Ik ben enigszins overdonderd', is de reactie van De Hypotheker-directeur Bas Millenaar op het grote aantal telefoontjes en dat wat er verteld wordt. 'Natuurlijk, we wisten dat het gaat om een écht probleem. Maar als je dan ziet dat de lijnen bijna continu bezet zijn en je hoort de vaak emotionele verhalen van mensen, dan besef je eens te meer dat er écht iets moet gebeuren.'

///

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht