Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten - veeverlader komt om bij ongeval                  |
Een 37-jarige man uit Twijzelerheide (Fr) is donderdagavond (28/9) bij een ongeval bij een bedrijf op de Hevelschuttersweg om het leven gekomen.

De man was omstreeks 18.20 uur bezig met het verladen van vee. Hij maakte gebruik van een vrachtwagencombinatie met een boven en een ondercompartiment. Om het vee in te laden moest de vloer van het bovencompartiment zakken. Bij deze werkzaamheden kwam de vloer onverwachts naar beneden en raakte de verlader bekneld. De veehouder heeft heel alert gereageerd en de hydraulische vloer naar boven weten te krijgen. Hierdoor kon de verlader uit de veewagen worden bevrijd. Via 112 werd alarm geslagen en ondanks de inzet van personeel van twee ambulances en de gealarmeerde traumahelikopter, is het slachtoffer ter plaatse overleden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

|     |Nunspeet - Verkeerscontrole n.a.v. klachten uit de buurt  |
De politie heeft donderdag (28/09) naar aanleiding van klachten van omwonenden op een aantal wegen in Nunspeet verkeerscontroles gehouden. Diverse bestuurders werden bekeurd.

De controles werden in de middag- en avonduren uitgevoerd. Er werd onder meer gecontroleerd in de wijken Nunspeet-oost en Nunspeet-centrum/west. In totaal werden er 29 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Daarnaast heeft men ook nog 48 blaastesten afgenomen. Gelukkig bleek niemand gedronken te hebben. De ouders van twee jonge kinderen die zonder verlichting met de fiets werden aangetroffen werden geïnformeerd en zij waren zeer tevreden over de aanpak van de politie. Verder werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van een helm, het niet dragen van een gordel en fietsen zonder verlichting.

|     |Ermelo - Goed ingrijpen bij onwelwording                  |
Op donderdagochtend (28/09) heeft op de Telgterweg een 21-jarige automobiliste uit Zeewolde goed ingegrepen toen een voor haar rijdende 82-jarige Ermelose automobilist onwel werd tijdens het rijden. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

Beiden reden rond 09.20 uur op de Telgterweg, komende uit de richting van de A28, toen de vrouw merkte dat de man die voor haar reed nogal slingerde met zijn auto. De man reed bijna een fietser aan, waarop de vrouw besloot om actie te ondernemen. Ze haalde de man in, ging vervolgens voor hem rijden met de alarmlichten aan, bracht haar auto langzaam tot stilstand, waarop de man tegen haar aan botste en ook tot stilstand kwam. De man maakte een verwarde indruk en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij inderdaad een infarct had gehad.

|     |Wapenveld - Goederen gestolen uit container               |
Op donderdag (28/09) is er aangifte gedaan van diefstal van goederen van een bedrijf aan de Flessenbergerweg. Er werd onder meer 100 meter duikerslang weggenomen.

Vermoedelijk heeft de diefstal plaatsgevonden tussen dinsdag (26/09) en donderdag (28/09). De goederen lagen opgeslagen in een zeecontainer die op het terrein van het bedrijf stond. Men heeft de container opengebroken en vervolgens onder andere 100 meter duikerslang weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |'t Harde - politiecontrole n.a.v. klachten                |
De politie heeft naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag in een 30 km zone donderdag (28/9) vijftien bestuurders bekeurd.

Naar aanleiding van klachten die via het wijkcomité 't Harde bij de wijkagent waren terechtgekomen is donderdagmiddag een controle gehouden met de lasergun op de Kernhoopweg in 't Harde. De Kernhoopweg valt binnen het 30 km gebied. Buurtbewoners klaagden over de in hun ogen te hoge snelheden. In twee uur tijd werden vijftien automobilisten bekeurd. De overschrijdingen van de snelheid varieerden van 10 t/m 32 kilometer te snel of in percentage uitgedrukt ongeveer 30 tot 100 procent te snel. Verder zijn er nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, geen gordel, defecte verlichting, het rijden met geblindeerde zijramen en een opgevoerde bromfiets.

Einde berichten


---


---


---

---- --