Gemeente Heerde

Week 40, 3 oktober 2006

Burgerlijke stand

Geboren
. Lois Bartelink, dochter van M. Bartelink en W.B. Stijf . Rick Saharat van de Put, zoon van J. van de Put en S. Notprakhon . Eline Magdalena Lensink, dochter van P. Lensink en D. van Munster

Huwelijk

. B. Rorije en J. Beltman
. G. Stegeman en G.J. Biesterbosch
. M.W. Brasjen en J.A. Houtman
. J. de Vries en W.J. den Hertog
. W.B. Rorije en A.E. Buter
. K. van Laar en S. uit de Bulten

Overleden
. A. van Zuuk-van Zuuk
. W. van Dijk
. M. Hoekstra
. J. van Eijk
. A.L. Wijngaards-Steunenberg
. M. van Wijhe-Platte
. J. Boerman-Vosselman
. R.H. de Vries
. J.A. Gorter-Berends
. W.M. Kloezeman
. H.A. Ensink-Spijker
. A.H. van der Stroom

Vervolg onderhoud asfaltwegen
In de week van 1 oktober wordt een vervolg gegeven aan het grootonderhoud van de asfaltwegen. Deze week zijn de volgende wegen aan de beurt:
- Kerkdijk, tussen Kanaaldijk en Kavelweg;

- IJsseldijk, tussen Veerweg en weg naar pont;
- Zijmarseweg;

- Postbrug (bij Veerstraat);

- Parkeerplaats Bonenburgerlaan t.h.v. huisno. 31.

De wegen worden gedurende de werkzaamheden afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Er worden omleidingroutes aangegeven. Voor het bestemmingsverkeer zal tijdens de werkzaamheden de bereikbaarheid zo goed mogelijk worden gehouden. Enige overlast is niet te voorkomen. Getracht wordt de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Avondschietoefeningen
Op het artillerieschietterrein in 't Harde worden op dinsdag 10 oktober van 18.00 tot 22.00 uur avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Opvang zwerfdieren
Op 16 september is een melding binnengekomen dat er een donkerbruine volwassen kat rondliep aan de Kamperweg in Heerde en op 22 september is een melding binnengekomen dat er een volwassen grijze kat (met witte bef en witte pootjes) rondliep aan de Zwolseweg in Heerde.

De dieren zijn in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf te Heerde. De volgende dag zijn ze zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel te Apeldoorn (055-5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 uur en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532.

Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

Meer controle op overlast hondenpoep
Er komen regelmatig klachten bij de gemeente binnen over hondenpoep en loslopende honden, met name binnen de bebouwde kom. Net als iedereen woont u ook graag in een schone en veilige omgeving, waar u rustig rond kunt lopen zonder elk moment poep aan uw schoenen te krijgen en waar kinderen rustig kunnen spelen zonder risico te lopen op wormen of vieze kleren.

Om te zorgen dat een schone omgeving en een prettige omgeving voor hondenbezitters toch samen kunnen gaan, zijn er in de gemeente Heerde regels opgesteld. De komende periode wordt door de buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente extra gesurveilleerd. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

Daarom is het belangrijk de regels nog eens goed door te nemen! U moet de hondenpoep opruimen op openbare wegen, voetpaden, speeltuinen, enz. Dit kunt u met eenvoudige hulpmiddelen doen. Hondenbezitters kunnen bij de gemeente een gratis hopo-stick ophalen waarmee de poep zonder hygiënische problemen opgeruimd kan worden.

Waar mag uw hond loslopen:
. Op openbaar terrein buiten de bebouwde kom, tenzij ter plaatse anders wordt aangegeven door bijvoorbeeld borden . In het Zwolse Bos
. Binnen de ring van het geasfalteerde fietspad rond het Heerderstrand in de periode van 16 september tot en met 16 april . Op de heide bij de schaapskooi op de Renderklippen

Waar moet uw hond aangelijnd zijn:
. Binnen de bebouwde kom
. In de bossen van de Stichting Het Geldersch Landschap . In de gemeentebossen met uitzondering van de heide bij de schaapskooi . Op kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden . Op begraafplaatsen
. Op sportterreinen
. Rond picknickplaatsen
. Het Van Meurspark
. Voormalige spoorbaan
. Zuppeldseweg (doodlopende gedeelte tussen de beide begraafplaatsen in Heerde) . De Kade in Wapenveld

Als u regelmatig hinder heeft van loslopende honden en/of hondenpoep in uw woonomgeving of verdere informatie wilt over het hondenpoepbeleid, dan kunt u bellen met de heer C.L. Beekhuis van het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699433.

Nieuwe gemeentegids
Rond deze tijd kunt u de nieuwe gemeentegids van Heerde in uw brievenbus verwachten. In deze gids vindt u, zoals gebruikelijk, een keur aan gegevens over de gemeente, clubs, verenigingen en andere instellingen. Ook handige plattegronden van de dorpen zijn in de gemeentegids terug te vinden.

Omdat er een periode is verstreken tussen het aanleveren van de gegevens en het drukken van de gids, kunnen er gegevens zijn veranderd. Wilt u wijzigingen doorgeven dan kunt u contact opnemen met uitgeverij Suurland b.v., tel. 040-2642300. Klachten over de bezorging kunt u doorgeven aan bezorging@suurland.nl

Meidoornheggen gezocht
Bent u, als inwoner van de gemeente Heerde, bezitter van een karakteristieke meidoornheg? Een heg die zich leent voor onderhoud of een demonstratie traditioneel ambachtelijk heggenvlechten?

Meld u zich dan nu aan bij Robert Ceelen die namens Stichting Heg-en-Landschap het onderhoud van met name oude (vlecht)heggen begeleidt. Hij zoekt binnen de gemeente nog hagen die voor dit project geschikt zijn, tel. 06 - 53505684, of via mail: info@elfenboom.nl.

Stichting Heg en Landschap is dit voorjaar gestart met het project IJsselheggen. Samen met vrijwilligers van de gemeente worden heggen, in het bijzonder vlechtheggen, opgezocht en in kaart gebracht. Scholen worden betrokken bij het project door onder meer het aanplanten van een nieuwe haag. De komende winter gaat het project in de gemeente Heerde verder.

Activiteiten

woensdag 4 tot en met zaterdag 7 oktober: kermis Van Meursweide woensdag 4 oktober: worstactie door buurtvereniging Horsthoek vrijdag 6 oktober: verkoopactie oliebollen door Vrouwenvereniging Hanna zaterdag 7 en zondag 8 oktober: open atelierdagen
zaterdag 7 oktober:

- skeelertriatlon en run-bike-run door Skeelerclub Oost-Veluwe van 10.00 tot 17.00 uur. In verband hiermee is de Lagestraat, gedeelte tussen Revelingseweg en Hullenweg, op deze dag afgesloten voor doorgaand verkeer.
- verzamelbeurs in Senioren Inloop Centrum Wapenveld, Nachtegaalweg 48
- rommelmarkt in en rond Ger. Kerk Vrijgemaakt Bonenburgerlaan 68 in Heerde
- maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober: worstactie in Wapenveld door speeltuinvereniging Pinkeltje

Collecte

De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren collecteert tussen 1 en 8 oktober.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 9.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 8.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 4 en 13 oktober oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

De Protestantse Gemeente Wapenveld haalt op 7 oktober oud papier op.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vastgesteld bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 18 september 2006 het bestemmingsplan Agrarisch Gebied, 55e partiële herziening, Boscompensatie Groot Stokkert (Groeneweg ong. te Heerde) heeft vastgesteld.

In 2001 is het bestemmingsplan Bos- en Natuurgebied, 13e partiële herziening Groot Stokkert goedgekeurd. Het plan voorzag in de vergroting van de bebouwingsoppervlakte ten behoeve van de uitbreidingsplannen voor Groot Stokkert, gericht op recreatief verblijf. Aangezien hierdoor een deel van het bos op het terrein moet verdwijnen, diende Groot Stokkert te zorgen voor compensatie op een geschikte locatie. Als locatie kwam een terrein van landgoed De Bonenburg in Heerde naar voren. Inmiddels is 1,5 ha bos aangelegd op het landgoed De Bonenburg. In dit bestemmingsplan wordt de boscompensatie planologisch-juridisch vastgelegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 4 oktober 2006 gedurende zes weken op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van dit plan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk bedenkingen tegen het vastgestelde plan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Dit geldt ook voor een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Braamkamp 8 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de dakopbouw de maximale nok- en goothoogte overschrijdt.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 4 oktober 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het geheel vernieuwen van een bijgebouw op het perceel Revelingseweg 27 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het maximale aantal vierkante meters wordt overschreden.
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Kerkdijk 16 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de maximaal toegestane inhoud wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 4 oktober 2006 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 20 september 2006 tot 27 september 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Godefriduslaan 24 te Heerde

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een carport/berging op het perceel Ossenkampweg 8 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 20 september 2006 tot 27 september 2006 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van twee schuren en een garage op het perceel Hondenbergseweg 3 te Wapenveld
- voor het verwijderen van een asbesthoudend ventilatiekanaal op het perceel De Wikke 16 te Heerde
- voor het verwijderen van asbesthoudende standleidingen op diverse locaties te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen, vernieuwen en oprichten van een berging op het perceel IJsseldijk 65 te Veessen Verzonden: 19 september 2006

- het vernieuwen en verplaatsen van een garage/berging op het perceel Schotkampseweg 36 te Heerde Verzonden: 20 september 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van een opslaghal op het perceel Europaweg 2a te Heerde
- het bouwen van een woning met bijgebouw op het perceel Postweg 35 te Heerde Verzonden: 19 september 2006

- het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis op het perceel Hullenzijweg 5 te Wapenveld
- het plaatsen van een woonunit voor een periode van maximaal twee jaar op het perceel Veenweg 25 te Heerde Verzonden: 22 september 2006

Openbare welstandsvergadering

Op donderdag 5 oktober 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 4 oktober 2006 ter inzage. De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 12 oktober 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 10 oktober 2006 ter inzage. De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunnen worden ingezien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer heeft ontvangen van:

Bloemsierkunst De Groot, Bonenburgerlaan 60 te Heerde met betrekking tot een verandering van het bedrijf op genoemd perceel. Een groot deel van de kassen wordt gesloopt en de activiteiten van het bedrijf zullen hoofdzakelijk bestaan uit: . het verhandelen van bloemen;
. het vervaardigen van bloemstukken.

Deze melding ligt vanaf 4 oktober 2006 voor een periode van twee weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat vanaf 4 oktober 2006 ter inzage liggen de aanvraag volgens artikel 8.1 van de Wet milieubeheer en het ontwerpbesluit van:


- Dalli De Klok B.V., Kamperweg 1 te Heerde ten behoeve van het uitbreiden van de op- en overslagactiviteiten van was- en vaatwasmiddelenproducten op het perceel kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie B, nr. 2769, plaatselijk bekend als Molenweg 2 te Heerde.

De aanvraag om vergunning is ingediend omdat er een uitbreiding plaatsvindt van de bestaande op- en overslagactiviteiten in een nieuw gebouwde opslagloods. Binnen het bedrijf vindt geen productie plaats.

De stukken blijven ter inzage liggen totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de dag van terinzagelegging van het ontwerpbesluit schriftelijk en mondeling zienswijzen indienen bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Wanneer iemand zienswijzen indient, wordt de vergunningaanvrager in de gelegenheid gesteld hierop te reageren.

Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen, kan later in principe ook geen beroep tegen het definitieve besluit worden ingesteld.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen tijdens werkdagen ter inzage op de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Aanvraag drank- en horecavergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij een aanvraag ingevolge de Drank- en Horecawet heeft ontvangen van:


- Café-restaurant-cafetaria 't Zwarte Paard voor de uitoefening van een horecabedrijf op het perceel Klapperdijk 48 in Wapenveld.

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt.

De stukken liggen voor belanghebbenden, gedurende vier weken, ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu in het gemeentekantoor. U kunt daar terecht op elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur of op afspraak buiten deze uren.

Verleende kapvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- M. van Benthem, Steenvoortseweg 5 te Heerde voor het kappen van 4 berken op zijn perceel;
- G.W. Visscher, Hullenweg 1 te Wapenveld voor het kappen van 1 eik op zijn perceel;
- J. Kampherbeek, Hogepad 12 te Heerde voor het kappen van dennen/coniferen en 1 ginkgoboom op zijn perceel;

Verzonden: 15 september 2006

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --