Politie Midden- en West Brabant

District Breda vrijdag 29 september

BREDA, 29 september 2006

Bredanaar aangehouden bij ontmanteling hennepkwekerij

ZUNDERT: De politie heeft donderdagmiddag rond 13.30 uur een 37-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde bij een loods aan de Laarakkerstraat. Agenten gingen daar polshoogte nemen, nadat ze een tip hadden ontvangen dat in de loods een hennepkwekerij is gevestigd. De Bredanaar huurde een deel van de loods en in dat afgeschermde gedeelte werd inderdaad een kwekerij met circa 650 hennepplanten ontdekt. Daarop is de Bredanaar aangehouden en mee naar het bureau genomen. Na verhoor is hij met een dagvaarding op vrije voeten gesteld. De planten en benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Winkeldief na korte vlucht aangehouden

BREDA: Een 16-jarige inwoner van Etten-Leur is donderdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Argusvlinder. Hij had samen met een andere jongen geprobeerd bij een elektronicazaak aan de Kruisvoort een prepaid-telefoonpakket te stelen. Het tweetal werd aangesproken door een beveiligingsmedewerker waarna een worsteling ontstond met de later aangehouden verdachte. Hij verloor daarbij zijn T-shirt en vluchtte lopend weg in de richting van de wijk Westerpark. Met een hulp van een attente burger die op zijn fiets de jongen achterna ging, kon de politie hem even later in de kraag pakken. De inwoner van Etten-Leur is in de kraag gepakt en in verzekering gesteld, de tweede verdachte is ontkomen.

BREDA: Een 44-jarige Bredanaar werd vrijdagmiddag rond 12.45 uur in een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat aangehouden. Hij probeerde voorverpakte varkenshaas en biefstuk te stelen, maar werd betrapt door een personeelslid. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Twee aanhoudingen bij burenruzie

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19.30 uur de handen vol gehad aan een uit de hand gelopen burenruzie in de Plantaanstraat. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht. De precieze toedracht is nog niet duidelijk, de aanleiding voor de vechtpartij zou een al langer slepend conflict tussen twee families zijn. Een 50-jarige Bredanaar is aangehouden met een houten knuppel die hij thuis is gaan halen toen de commotie ontstond. Een 53-jarige Bredanaar werd aangehouden toen hij een 23-jarige Bredase sloeg nadat die zijn vrouw een klap had gegeven. De politie hoort de komende dagen nog meer betrokkenen in deze zaak.

Burenruzie draait uit op vechtpartij

BREDA: De politie heeft donderdagavond kort na 20.00 uur een 27-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Dat gebeurde in een woning aan de wijk Wisselaar. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar buurvrouw en diens dochter na een ruzie.

Die begon met een discussie na wat kluswerkzaamheden van de buurman van de aangehouden vrouw. Op enig moment escaleerde dat toen de buurvrouw en de dochter zich ermee bemoeiden. Na onderzoek op het politiebureau is besloten om ook de buren en hun dochter nog te horen als verdachten in deze zaak.

Inwoner Standaardbuiten aangehouden met harddrugs

WILLEMSTAD: Een 21-jarige man uit Standaardbuiten is donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de carpoolplaats aan de Sluispad-Zuid. De man stond daar met zijn auto en werd aan een controle van surveillerende agenten onderworpen. Toen zij in de auto een joint zagen liggen, was dat aanleiding om de auto verder te onderzoeken. Er werden enkele injectienaalden en spuiten gevonden en diverse flesjes met harddrugs, vermoedelijk GHB en cocaïne. Ook werden in de auto enkele gestolen kentekenplaten aangetroffen. De man heeft de diefstal van die platen toegegeven; na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen in horecatoezicht donderdagnacht

BREDA: In het horecatoezicht donderdagnacht zijn drie aanhoudingen verricht. Drie mannen werden afzonderlijk aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Het betrof drie 18-jarige Bredanaren. In twee gevallen gaven de mannen geen gehoor aan het bevel de binnenstad te verlaten, in het andere geval werd geprobeerd een ruit te vernielen door met een blikje te gooien. De feiten deden zich voor in de Potkansteeg (2x) en de Vismarktstraat.

Belgische vrachtwagenchauffeur gewond

WILLEMSTAD: Een 33-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag kort na 13.30 uur gewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagen op de A29/A59 uit de bocht vloog. De man reed bij het knooppunt Sabina in de richting van Fijnaart. Zijn truck was geladen met dieselolie. De chauffeur kwam bekneld te zitten; de brandweer moest eraan te pas komen om hem te bevrijden. Ook een traumahelikopter werd ingezet. De Belg werd rond 15.00 uur naar het Dijkzigt in Rotterdam afgevoerd met een hoofdwond, hersenschudding en gebroken arm. De truck, die deels in de berm en deels op de vluchtstrook lag, wordt na de avondspits geborgen. Er is geen olie uit de tankwagen gelekt. Het verkeer op de snelweg werd tijdelijk omgeleid.

Auteur: Andre van den Hul