Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer verdacht van vernieling

Publicatiedatum: 29-9-2006 15:44:34

Arnhem - Een 35-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht twee ruiten te hebben vernield van de woning van zijn - in de wijk Angerenstein woonachtige - ex-vriendin. De twee zouden die avond om nog onduidelijke reden ruzie met elkaar hebben gehad. Nadat de man de woning had verlaten zou hij met een hand de ramen hebben vernield. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Bij de woning van de vrouw troffen de agenten de man aan. De Arnhemmer was gewond aan zijn hand; hij is voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis, alwaar hij zich recalcitrant gedroeg. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van bedreiging plaatsgenoot
Publicatiedatum: 29-9-2006 15:44:15

Arnhem - De politie heeft donderdagavond drie Arnhemmers (31, 23 en 20 jaar) in hun woonplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 60-jarige Arnhemmer nabij zijn woning te hebben bedreigd. Bij de bedreiging zijn mogelijk op vuurwapen gelijkende voorwerpen gebruikt. De betrokkenen zouden bekenden van elkaar zijn, maar het is nog onduidelijk waarom de bedreiging plaatsvond. Na de bedreiging zijn de drie mannen in een personenauto weggereden. Inmiddels was er contact met de politie gezocht. Agenten hebben naar de auto uitgekeken en troffen deze in de omgeving van de woning aan. Twee verdachten konden worden aangehouden. De derde verdachte meldde zich even later aan het bureau, alwaar hij werd aangehouden. Er werden geen op vuurwapen gelijkende voorwerpen in de auto aangetroffen. Tegen de drie is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist rijdt ondanks rijdontzegging

Publicatiedatum: 29-9-2006 15:43:29

De Steeg - Een 35-jarige automobilist uit Rheden is donderdagmiddag aangehouden. Hij werd gecontroleerd op de A348 nabij De Steeg. Controle wees uit dat de APK van de wagen was vervallen en dat de man een rijontzegging had. De Rhedenaar werd een blaastest afgenomen en die wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 1,01 promille). Hierop werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en werd bekeurd voor het rijden terwijl hij dat niet mocht. Ook moet hij kunnen aantonen dat het voertuig verzekerd is. Tevens kreeg de man een rijverbod van vier uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Publicatiedatum: 29-9-2006 15:42:14

Dieren - Het rijbewijs van een 27-jarige Dierenaar is donderdagmiddag ingevorderd, nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding met letsel. De man reed in een auto over de Geitenbergweg in zijn woonplaats. Daar fietste ook een 33-jarige Dierense. De man zou de vrouw bij een kruising net na de spoorwegovergang hebben willen inhalen. Op dat moment zou de vrouw linksaf zijn geslagen, waarna een botsing ontstond. De vrouw raakte hierbij gewond. De aard van haar letsel is nog onbekend. Zij is voor medische controle overgebracht naar het Rijnstate. De Dierenaar zou roekeloos rijgedrag hebben vertoond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---