Global Payments maakt winstcijfers eerste kwartaal bekend

Global payments inc.

Global Payments maakt winstcijfers eerste kwartaal bekend

ATLANTA, September 29 /PRNewswire/ --

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) maakte vandaag de resultaten over het eerste kwartaal bekend dat op 31 augustus 2006 werd afgesloten. De omzet over het eerste kwartaal groeide met 16 procent tot 260,3 miljoen dollar tegenover 224,5 miljoen dollar over dezelfde periode in het jaar daarvoor. De impact van de kosten voor de huidige aandelenopties en de reorganisatie buiten beschouwing latend, nam de netto winst toe met 41 procent tot 44,2 miljoen dollar tegenover 31,3 miljoen dollar over hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor en de netto winst per aandeel groeide met 38 procent tot 0,54 dollar tegenover
0,39 dollar over het kwartaal in het jaar daarvoor.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO)

In overeenstemming met GAAP, bevatten eerdere periodieke netto inkomsten en netto winsten per aandeel bepaalde aan de overname van een operating center gerelateerde reorganisatiekosten (zie bijgesloten afstemmingsplan), welke bekend werden gemaakt in juli 2005. Deze kosten bestonden uit ontslagpremies voor werknemers. Bovendien worden, ten gevolge van de acceptatie van het bedrijf van de Statement of Financial Accounting Standards nr. 123 (R) op 1 juni 2006, d.m.v. de modified prospective method (een aangepaste methode voor winstverwachtingen) de kosten voor aandelenopties in het huidige fiscale kwartaal onderkend. Het GAAP netto inkomen en netto winst per aandeel over het eerste fiscale kwartaal 2007 kwamen respectievelijk uit op 41,5 miljoen dollar en 0,51 dollar tegenover respectievelijk 30,7 miljoen dollar en 0,38 dollar over dezelfde periode in het jaar daarvoor.

Opmerkingen en verwachtingen

Paul R. Garcia, voorzitter, President en CEO, verklaarde: "We zijn zeer tevreden met onze eerste financiële kwartaalresultaten voor het fiscale jaar 2007, die voornamelijk voortkomen uit een sterke groei van de omzet en de bedrijfswinst van ons verkoopsonderdeel. Ons plaatselijke ISO-kanaal blijft
één van de snelst groeiende onderdelen van het bedrijf met een grote expansie in het kwartaal. We zijn ook verheugd met de geboekte vooruitgang in onze nieuwe HSBC joint venture en we blijven doorgaan met onze verkoopsstrategie om te profiteren van de sterke groeikansen in de Azië-Pacific regio. We zijn ook erg tevreden met ons geldtransactie onderdeel, dat een solide winstgroei van 18 procent liet zien over het kwartaal. Gebaseerd op onze algehele goede resultaten trekken wij onze winstverwachting over het fiscale jaar 2007 op tot minimaal 1057 miljoen dollar en bevestigen nogmaals onze schatting van een maximum van 1084 miljoen dollar. Deze winstverwachting reflecteert een verwachte 16 tot 19 procent groei versus 908 miljoen dollar in het fiscale jaar 2006. Bovendien verwachten we een netto winst per aandeel voor het fiscale jaar 2007 tussen de
1,79 dollar en 1,85 dollar bij een verwachte groei van 16 tot 20 procent versus 1,54 dollar in het fiscale jaar 2006, de impact van de kosten voor aandelenopties ten gevolge van de acceptatie van FAS 123R buiten beschouwing gelaten". (1) Rekenen we de impact van de kosten voor de aandelenopties mee, dan komt onze netto winstverwachting per aandeel voor het fiscale jaar 2007 uit tussen de 1,69 dollar en 1,75 dollar.

Audioconferentie

Global Payments houdt vandaag, 29 september 2006, een audioconferentie om 10.30 uur a.m. ET om de financiële resultaten en hoogtepunten van het bedrijf te bespreken. De audioconferentie kan bijgewoond worden door +1-888-791-2132 (VS) te bellen of
+1-517-623-4000 (internationaal) onder vermelding van toegangscode "GPN", die voor beide nummers hetzelfde is. De conferentie is ook te volgen via de Webcast onder www.globalpaymentsinc.com . Een herhaling van de conferentie is beschikbaar tot 13 oktober 2006 op de website van Global Payments.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, handelaren, onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Global Payments biedt een uitgebreide reeks verwerkingsoplossingen voor creditcards en betaalkaarten, business-to-business-betaalkaarten, geschenkkaarten, elektronische conversie van cheques en garantie, verificatie en herstel van cheques, inclusief elektronische chequediensten, evenals terminalmanagement. Het bedrijf levert ook consumentendiensten zoals het overmaken van geld van de VS en Europa naar bestemmingen in Latijns-Amerika, Marokko en de Filippijnen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten, kijk op: www.globalpaymentsinc.com.

(1) De netto winst per aandeel in het fiscale jaar 2006 bedroeg 1,53 dollar op GAAP basis, inclusief reorganisatiekosten ter hoogte van 0,01 dollar netto winst per aandeel.

Deze aankondiging kan op de toekomst gerichte verklaringen bevatten conform de bepalingen van de "veilige haven" van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze op de toekomst gerichte verklaringen hebben betrekking op risico's en onzekerheden, zoals vraag naar producten, acceptatie door de markt en door klanten, de invloed van economische omstandigheden, concurrentie, prijzen, ontwikkelingsmoeilijkheden, risico's van vreemde valuta, kosten van kapitaal, voortdurende verklaringen door creditcardorganisaties, de mogelijkheid om aanwinsten te voltooien en te integreren en andere risico's die gedetailleerd zijn omschreven in de SEC-dossiers van het Bedrijf, inclusief het meest recent ingediende Formulier 10-Q of Formulier 10-K, al naar gelang van toepassing is. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om welke verklaring dan ook te herzien om toekomstige omstandigheden of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te reflecteren.

Contactpersoon: Jane M. Elliott

+1-770-829-8234 Voice

+1-770-829-8267 Fax
investor.relations@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com