Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen - verkeerscontrole                                |
Naar aanleiding van klachten van diverse inwoners uit de gemeente heeft de politie donderdagavond (28/9)diverse bestuurders bekeurd voor uiteenlopende feiten.

De controles werden aan het begin van de avond uitgevoerd in Eerbeek aan de Veldkantweg, in Empe aan de Voorsterweg en in Brummen stonden agenten op de Zutphensestraat en de Eerbeekseweg.

Totaal werden er 99 blaastesten uitgevoerd, waarbij er wel bestuurders waren die hadden gedronken. Niemand bleek de strafbare grens te halen, maar de politie ziet liever "bobs" achter het stuur!

Voor te hard rijden werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Uitschieters hierbij waren twee bestuurders, die op de Eerbeekseweg 115 en 126 km/u reden. Vier mensen werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Eén jongeman kreeg een bekeuring omdat hij een onverzekerde bromfiets bestuurde. Vijf fietsers en één bromfietser reden zonder licht of met defect licht en werden hiervoor bekeurd.

Er werden een aantal landbouwvoertuigen gecontroleerd. Hierbij kreeg één tractorbestuurder een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was. Dit gebeurde eerder deze week al voor twee bestuurders van landbouwvoertuigen

Deze laatste categorie wordt deze periode gecontroleerd in het kader van het project "veiligheid rond de maïsoogst". Hierbij gaat het niet alleen om het rijgedrag, zoals snelheid, maar ook om de technische eisen als verlichting en belading. De politie Brummen stuurt ieder jaar voorafgaand aan de maïsoogst loonwerkers een brief om op de veiligheid te attenderen. Ook worden de scholen in de gemeente bij het project betrokken, dit alles in het kader van preventie en verkeersveiligheid.

|     |Empe - spinnetje oorzaak ongeval                          |
Een 28-jarige inwoonster uit Zutphen is donderdagochtend (28/9) met haar auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Oorzaak: een spinnetje.

De vrouw reed omstreeks 08.30 over de Rijksweg vanuit Zutphen richting Voorst. Plotseling zag ze een spinnetje voor haar gezicht. Toen ze dit wilde verwijderen, was ze even afgeleid en stuurde hierdoor naar rechts en botste tegen een lantaarnpaal. Haar auto raakte dusdanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.
|     |Wilp - vrouw gewond bij aanrijding                        |
Een 34-jarige bromfietsbestuurster uit Olst is woensdagmiddag (27/9) gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

De aanrijding gebeurde omstreeks 12.15 uur op de Rijksstraatweg. De vrouw reed met haar bromfiets richting Deventer en werd ingehaald door een vrachtwagen bestuurd door een 63-jarige man uit Leusden. Deze had de vrouw helemaal niet gezien en stuurde naar rechts en sneed hierdoor de op het fietspad rijdende vrouw. Zij kwam ten val en is met verwondingen aan haar hand naar het ziekenhuis vervoerd. Een getuige attendeerde de chauffeur op het gebeurde waarna hij terug kwam naar de locatie en de politie zijn gegevens kon noteren.

|     |Brummen - auto-inbraken                                   |
Drie autobezitters aan de Voorsterweg zijn in de nacht van woensdag (27/9) op donderdag de dupe geworden van autokrakers. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bij twee auto's die op de parkeerplaats bij de begraafplaats werd ingebroken. Bij de één werd een raam vernield, bij de ander het slot. Hier werd een radio buit gemaakt. Aan dezelfde weg werd ook nog een naast een woning staande auto opengebroken. Ook hier forceerde men het slot en trachtte men spullen uit de auto te stelen. De schade is in alle drie de gevallen aanzienlijk.

Einde berichten
---


---


---

---- --