Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 29 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 29-09-2006

Man springt van plezierjacht

Watergang, 28 september 2006, 23:29 uur

De politie heeft een 39-jarige man uit Hoorn aangehouden bij het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Watergang. Er werd melding gemaakt van vechtende mannen op een plezierboot. De politie ging er op af en zag twee mannen op een boot. Beiden gedroegen zich luidruchtig en vernielden een ruit van de boot. Ze verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol en een van hen droeg geen kleding. Na enige tijd gaven de opvarenden gehoor aan de oproep van de politie de boot aan te meren. Eén verdachte kon worden aangehouden, maar de naakte man weigerde de boot te verlaten, gedroeg zich agressief en sprong in het water. Vanwege het gevaar voor onderkoeling werd een ambulance gebeld en een duikploeg van de brandweer ingezet. Ook is met een helikopter van de KLPD het gebied afgezocht, maar zonder resultaat.

Aanhoudingen na steekpartij

Zaandam, september 2006

De politie heeft vier aanhoudingen verricht in verband met een steekincident dat zondag 10 september 2006 plaatsvond, waarbij een 24-jarige Zaandammer ernstig gewond raakte. De man liep kort na middernacht met zijn vriendin in de Cornelis Calffstraat en werd plotseling aangevallen door twee mannen, die hem met een riem sloegen en met een mes staken. Tijdens het onderzoek zijn een derde en vierde verdachte bekend geworden en aangehouden. Er zijn doorzoekingen verricht en goederen inbeslaggenomen, waaronder het vermoedelijke steekwapen.

Beelden van toezichtcamera's in het centrum van Zaandam zijn gebruikt in dit onderzoek. De opnames gaven onder andere inzicht in de door het slachtoffer en de verdachten gelopen route.

De op 29 september aan de Rechter-commissaris voorgeleide verdachten hebben een bekentenis afgelegd. Zij zijn vervolgens in bewaring gesteld. De oorzaak van het steekincident wordt gezocht in de relationele sfeer.

Gewond na aanrijding

Zeevang, 28 september 2006, 15:50 uur

Op de Kwadijk is een 17-jarige inwoonster van Schermerhorn gewond geraakt nadat zij op haar bromfiets in botsing kwam met een auto. De bromfietser reed over de Kwadijk uit de richting van Purmerend. Een 40-jarige automobiliste, een inwoonster van Kwadijk, reed in dezelfde richting en zou rechtsaf zijn geslagen om een erf op te gaan. Hierbij zou zij de bromfietser geen voorrang hebben verleend. De bromfietser is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.