Politie Hollands Midden

Datum: 29 september 2006

Voorhout Auto weg na inbraak

In een woning aan het Kievitspark is in de avond van donderdag 28 en de nacht van vrijdag 29 september ingebroken. Vermoedelijk wist men via een afvalcontainer op het dak te klimmen en in de achtertuin te komen. Vervolgens werd in de achterdeur gaten geboord waarna de deur opengemaakt kon worden. Uit de woning werd onder andere een laptop en een televisie weggenomen. Ook werd de autosleutel gevonden, waarna de inbreker(s) er met de auto, een grijze BMW, er vandoor ging(en). De auto staat inmiddels gesignaleerd als gestolen voertuig. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie 0900 - 8844.

Katwijk/Noordwijkerhout Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 25 en dinsdag 26 september op de provinciale weg N206 op snelheid gecontroleerd Op deze weg mag op de gedeelten waar geen middenberm is 80 km/uur gereden worden en waar wel een middenberm is en de weg tweebaans is 100 km/uur. Bij Katwijk (max. 100 km/uur) werd als hoogste snelheid 144 km/uur gemeten. Ongeveer 98,5% van de weggebruikers hield zich wel aan de snelheid.

Leiden Beroofd van fotocamera

Een 53 jarige Leidse is donderdag 28 september omstreeks 19.45 uur op de Haven beroofd van haar tas met fotocamera en andere benodigdheden. De vrouw borg net de camera op in de tas en wilde de rits dichtdoen. Op dat moment kwam er een paarse scooter voorbijrijden. De vrouw voelde een ruk aan de tas en zag dat de bijrijder van de scooter haar tas met spullen in zijn hand had. De twee opzittenden reden weg in de richting van de Haarlemmerstraat en vervolgens een zijstraat in, mogelijk de Oosthavenstraat. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Leiden/Voorschoten/ Gordelcontrole RVHT

Zoeterwoude Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 28 september een gordelcontrole gehouden op de Wijngaardenlaan en Admiraal de Ruytersingel in Voorschoten, de Verdistraat, Kenauweg en Hadewychlaan in Leiden en op de Weipoortseweg in Zoeterwoude. In totaal bleken 50 automobilisten geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Door een gordel te dragen verminder je de kans op letsel met 40%.

Ter Aar Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 26 september een gordelcontrole gehouden op de Aardamseweg. Twee automobilisten bleken geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Door een gordel te dragen verminder je de kans op letsel met 40%.

Alphen aan den Rijn Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 26 september een gordelcontrole gehouden op de Oudshoornseweg en Aziëlaan. Veertien automobilisten bleken geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Door een gordel te dragen verminder je de kans op letsel met 40%.

Alphen a/d Rijn/Bodegraven Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week meerdere keren op snelheid gecontroleerd op de N11. Op deze autoweg mag je maximaal 100 km/uur rijden, op de kruisingen 70 km/uur. Tussen de 97% en 98,5% hield zich aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 140 km/uur.

Woubrugge/Boskoop/ Snelheidscontroles RVHT Alphen a/d Rijn Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week snelheidscontroles gehouden op de N207 (Alphenseweg, Boskoopseweg, Herenweg). Op deze provinciale weg mag je maximaal 80 km/uur rijden. Over het algemeen hield bijna iedereen zich aan deze snelheid, zo'n 97% tot 99%. Wel werden er enkele zeer hoge snelheden gemeten met als hoogste 152 km/uur.

Alphen aan den Rijn Straten afgesloten na gaslek

De Concertweg, de Ouvertureweg en de Preludeweg zijn vrijdagmorgen, 29 september na een gaslek even afgesloten geweest voor het verkeer. Tijdens graafwerkzaamheden werd, even voor 09.00 uur, een hoofdgasleiding geraakt waarna een hoeveelheid gas kon ontsnappen. Het gat werd provisorisch dichtgemaakt tot de komst van energiebedrijf NUON. De brandweer en politie werden direct ingeseind. Enkele woningen werden ontruimd. Omsteeks 10.10 uur was het gat weer gedicht en werd kort daarna de weg weer vrijgegeven. Ook de bewoners konden hun woning weer in.

Alphen aan den Rijn Inbraak in viswinkel

In een viswinkel aan het Carmenplein is tussen donderdag 28 september 21.00 uur en vrijdag 29 september 08.30 uur ingebroken. Men heeft de voordeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd er geld, dozen frisdrank en etenswaren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda/Haastrecht Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 25 september snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N207 ten zuiden van Gouda en de N228 in Haastrecht. Op de N228 reed ongeveer 95% niet harder dan de daar geldende 80 km/uur. Wel werd er als hoogste snelheid 128 km/uur gemeten. Ook maakten sommige mensen gevaarlijke manoeuvres door via een verdrijfvlak in te halen of verkeerd voor te sorteren en vervolgens een andere kant op te gaan. Zes mensen kregen hiervoor een bekeuring. Op de N207 reed bijna 98% volgens de maximumsnelheid. De hoogstgemeten snelheid was 143 km/uur.

Gouda Kat overleden na schoten

Een kat van bewoners uit de wijk Goverwelle is zondag 24 september overleden nadat hij beschoten was, vermoedelijk nabij het Strausserf bij de Voorwillenseweg. Zaterdag 23 september omstreeks 16.00 uur kwam de zwart/wit gevlekte kat jankend en zwak thuis. De dierenarts heeft de kat onderzocht en ontdekte twee kogels in het lijf van de kat. De kat overleed de volgende dag aan zijn verwondingen. De bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie. Deze heeft een onderzoek ingesteld, waaronder een buurtonderzoek. Dit heeft echter nog niets opgeleverd. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het politiebureau van Gouda Oost, of via telefoonnummer 0900 - 8844.

Waddinxveen Aantreffen hennepkwekerij

De politie heeft op vrijdagochtend 29 september, een hennepkwekerij ontmanteld aan de Coenecoop in Waddinxveen. In een bedrijfsunit bevonden zich, verspreidt over de begane grond en de eerste verdieping, zo'n 1000 plantjes. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De kwekerij was professioneel opgebouwd en de stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. De plantjes zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf vernietigd. De politie heeft nog geen verdachte kunnen aanhouden. De politie zet het onderzoek voort.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --