Provincie Overijssel

Overijsselse asbestlocaties in beeld gebracht

Gedeputeerde Rietkerk bij de presentatie van het rapport in Goor. Om goed zicht te krijgen op de asbestproblematiek in de provincie Overijssel is vanaf vandaag de asbestsignaleringskaart te raadplegen. De kaart heeft betrekking op alle gemeenten in Overijssel en kan doorlopend worden aangevuld met nieuwe informatie. De kaart is gemaakt in opdracht van de provincie Overijssel en werd vandaag tijdens het symposium âasbest uit de bodemâ gepresenteerd aan staatssecretaris Van Geel (VROM).

Aanleiding voor het maken van de kaart komt voort uit de wens van de provincie om voor het komende meerjarenprogramma asbestsanering inzicht te krijgen in de omvang van de asbestproblematiek en de kosten die sanering met zich meebrengt.

De asbestsignaleringskaart is een van de maatregelen die de provincie Overijssel, samen met het Rijk, neemt om de asbestproblematiek aan te pakken. De afgelopen jaren is er al veel aandacht besteed aan het saneren van asbestwegen, waarvan de tweede fase binnenkort van start gaat. Het Rijk stelde hiervoor 47 miljoen euro beschikbaar. De provincie Overijssel voert ook de sanering van de asbestwegen namens de provincie Gelderland uit. Daarnaast is er een landelijk meldpunt asbest ingesteld.

Zie voor de rapportages de site: www.overijssel.nl/asbest