Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

verhoudingen - persberichten - Benoeming staatsraad voor Aruba

Benoeming staatsraad voor Aruba

29 september 2006

De heer Maduro (62 jaar) is in de periode van 1962 tot 1976 op Aruba werkzaam geweest bij het Kadaster, bij de Dienst Openbare Werken (planologische afdeling) en daarna bij de staf van de hoofdcommissaris van politie in Curaçao. Vanaf 1982 is hij werkzaam geweest als wetgevingsjurist bij de afdeling Wetgeving en Constitutionele Zaken in Aruba en bij de griffie van het Gerecht van Eerste Aanleg in Aruba. Van 1 januari 1986 tot 16 september 2004 was hij griffier van dit gerecht.
De heer Maduro is lid geweest van verschillende commissies, waaronder de Commissie voor ontwerp van de Staatsregeling Aruba (voorzitter), de Commissie voor het ontwerp van de landsverordening Administratieve Rechtspraak (lid), de Commissie voor de maatschappelijke inspraak bij de voorbereiding van de Toekomstconferentie 1992 (voorzitter) en de Commissie-Van der Griendt inzake de eisen voor benoembaarheid politieke ambtsdragers (ambtelijk secretaris).

Op dit moment is de heer Maduro voorzitter van de Electorale Raad, lid van de Bezwaaradviescommissie Landsverordening, lid van de Voorbereidingscommissie Rondetafelconferentie en lid van de Commissie Rechtszekerheid en Deugdelijkheid van Bestuur.

De heer Maduro volgt de heer mr. H.D. van der Griendt op die in september 2004 is overleden.