Gemeente Capelle a/d IJssel

E-loket: voor uw gemak

Uittreksel aanvragen? Klacht indienen? Kapvergunning regelen? Inzien taxatieverslagen? Melding doen van losliggende stoeptegels? Evenementenvergunning aanvragen? Doe het via het e-loket.

Op vrijdag 29 september lanceerden wethouder Digitaal burgerschap, Aart Jan Moerkerke, en de gemeentesecretaris Gerrit Kruijt het e-loket. Het e-loket is het elektronische loket van de gemeente Capelle aan den IJssel. Via deze ingang kunt u informatie opvragen over meer dan 250 gemeentelijke producten en diensten. Maar dat niet alleen: diverse producten kunt u ook meteen via internet regelen of bestellen.

24 uur per dag, 7 dagen per week

U kunt dus wanneer u maar wilt de gemeente bezoeken. Gewoon vanuit uw huis, werkplek of internetcafé. Natuurlijk kunt u ook nog steeds bellen of ons bezoeken. Voor uw gemak bieden we echter een groot aantal producten digitaal aan. U kunt deze 24 uur per dag, 7 dagen per week wanneer het u uitkomt inzien, regelen of bestellen.

De lijst groeit

Nog niet alle gemeentelijke producten zijn via
www.capelleaandenijssel.nl aan te vragen. Er is een eerste selectie gemaakt van veel gevraagde producten. Natuurlijk bouwen we deze lijst uit.

Hoe maakt u gebruik van het e-loket?

Ga naar www.capelleaandenijssel.nl. Via de knop e-loket in het menu komt u op de startpagina van het e-loket. Daar kunt u kiezen uit een product. Heeft u uw keuze gemaakt? De tekst bij het product voert u door de aanvraag. Via de button eigen loket kunt u de stand van zaken inzien van uw aanvraag of melding.

DigiD

Voor diverse producten heeft u een DigiD-code nodig. DigiD (spreek uit: Diegiedee) staat voor Digitale Identiteit, en is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid. DigiD zorgt ervoor dat u herkenbaar bent voor de gemeente. Het is een check om te kijken of u wel bent wie u beweert te zijn (ook wel verifiëren genoemd). Als u nu bijvoorbeeld naar het gemeentehuis gaat, wordt uw identiteit meestal geverifieerd aan de hand van uw identiteitsbewijs (zoals een paspoort of ID-kaart). Voor internet aanvragen verifiëren wij uw identiteit nu met DigiD. Heeft u die nog niet? Vraag uw code aan op www.digid.nl.

Betalen via internet

Diverse gemeentelijke producten kosten geld. U kunt ervan uitgaan dat het afrekenen met de gemeente op een veilige wijze geregeld is. De website van de gemeente Capelle aan den IJssel is volgens de nieuwste technieken beveiligd. U kunt bij ons online betalen via iDEAL of uw creditcard.

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur via de website een mail of bel 010-2848484.