WereldOuders gastheer op top Europese fondsenwervers


SOESTERBERG, 20060920 -- WereldOuders viert zijn vijftienjarig bestaan met een internationale conferentie in Soesterberg, van 29 september t/m 3 oktober. Samen met zusterorganisaties uit acht Europese landen zal worden gewerkt aan de strategische agenda voor de komende jaren. De organisaties werven fondsen voor de weeshuizen van Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) in Latijns Amerika. De laatste jaren maakt deze organisatie een sterke groei door. Father Phil Cleary, de nieuwe directeur van NPH, komt uit Mexico over voor de vierdaagse conferentie.

WereldOuders is dit jaar de organisator van de jaarlijkse Europese top van fondsenwervers die zich inzetten voor het werk van NPH. De bijeenkomst wordt gehouden in het Soesterbergse conferentieoord `Kontakt der Kontintenten'. Behalve overleg staan er workshops en ontmoetingen op het programma. Zaterdagmiddag 30 september is er een speciale ontvangst voor de Nederlandse sponsors, donateurs en vrijwilligers van WereldOuders. De nieuwe NPH-directeur Phil Cleary is daar een van de woordvoerders. Cleary is de opvolger van de op 16 augustus overleden oprichter van NPH, father William Wasson.

Bijna 4.000 kinderen
WereldOuders stelt NPH in staat in negen landen in Midden- en Zuid-Amerika de dagelijkse zorg op zich te nemen voor bijna 4.000 kinderen. Het gaat om kinderen die wees zijn geworden, te vondeling gelegd, dakloos, of in de steek gelaten. WereldOuders helpt niet alleen financieel, het stuurt vanuit Nederland ook vrijwilligers uit naar de tehuizen, meestal Hbo'ers afgestudeerd in vakken als fysiotherapie, speltherapie en Engels.
Donateurs van WereldOuders kunnen als Padrino (`peetouder') met kinderen corresponderen. Bovendien organiseert WereldOuders voor hen reizen naar de tehuizen om de kinderen te bezoeken.

In de afgelopen twee jaar maakte NPH de sprong naar het continent van Zuid-Amerika. In 2004 opende een tehuis in Peru zijn deuren en in 2005 gebeurde dat in Bolivia. WereldOuders heeft een speciale band met Bolivia. Dankzij de substantiële steun van een Nederlandse verzekeraar kon NPH plannen ontwikkelen voor nieuwbouw in Bolivia. Deze maand (september 2006) begint de bouw van het eerste paviljoen voor een complex waar 600 kinderen een nieuwe toekomst wacht.