Rijksuniversiteit Groningen
Succesverhaal Europa

Datum: 29 september 2006

Het jaarlijkse Economen Congres Groningen wordt georganiseerd door de Economische Faculteitsvereniging (EFV),de Faculteit der Economische Wetenschappen en de Vereniging van Afgestudeerden (alumni) van de Rijksuniversiteit Groningen. Evenals in de afgelopen jaren zullen circa 620 studenten, alumni, medewerkers van de faculteit en bedrijven het congres bijwonen.

Het congres richt zich op de successen die Europa de afgelopen jaren op economisch gebied geboekt heeft en op de kansen die er in de EU liggen om deze trend voort te zetten. Er wordt ingegaan op de recente ontwikkelingen op de Europese financiële markten, binnen de dienstensector en in het Europese bedrijfsleven. Specifieke thema's zijn verder: de Europese dienstenrichtlijn, fusies en overnames in de financiële sector, de harmonisatie van de belastingstelsels en de integratie van de Europese energiemarkten.

Voorzitter van het congres is prof.drs. G.J. Cerfontaine (President & CEO Schiphol Group). Sprekers zijn onder meer: prof.dr.mr. C.A. de Kam (hoogleraar Public Finance), dr. A.H.G. Rinnooy Kan (voorzitter SER) en dr. W. Peters (directeur RWE Energy Nederland NV). Voor meer informatie over het programma zie: www.economencongresgroningen.nl.

Datum en tijd

vrijdag 29 september 2006,
Titel

Succesverhaal Europa
Plaats

Stadsschouwburg, Groningen
Organisatie

Economen Congres Groningen
Informatie

Dominique Sigger, tel. (050) 363 7052, fax (050) 3637208, e-mail: economencongres@efv.nl

Laatst gewijzigd: 19 september 2006 08:49