CSM

http://www.csm.nl/content/livelink/Persbericht
CSM START INKOOPPROGRAMMA EIGEN AANDELEN
Diemen, 29 september 2006 - Ter verdere optimalisatie van haar kapitaalstructuur start CSM een inkoopprogramma van certificaten van gewone aandelen tot een maximum van ¤ 190 miljoen. Het is de bedoeling de in te kopen stukken te zijner tijd in te trekken. De inkoop wordt gefinancierd uit de beschikbare liquide middelen en gecommitteerde financieringsfaciliteiten. Voor de uitvoering van dit inkoopprogramma heeft CSM een overeenkomst gesloten met Fortis Bank (Nederland) N.V. Deze bank zal als principaal circa twee weken na de datum van dit persbericht een nader te bepalen aantal CSM certificaten van aandelen aan CSM verkopen tegen de volume gewogen gemiddelde prijs van een certificaat van aandeel over deze periode.
Het is de intentie van CSM en de bank om elke twee weken een nieuwe overeenkomst aan te gaan totdat het inkoopprogramma zal zijn voltooid. Om aan haar verplichtingen jegens CSM te kunnen voldoen, zal de bank de certificaten van aandelen gedurende deze twee weken periode zowel via Euronext Amsterdam als door middel van block trades kunnen aankopen. Bij block trades wordt met een houder van certificaten van aandelen overeenstemming bereikt over de rechtstreekse aankoop van een bepaald aantal certificaten van aandelen. De bank zal de handelsbeslissingen over de koop van certificaten van aandelen onafhankelijk van CSM nemen. CSM heeft daarmee ook geen invloed op het tijdstip waarop de aankooptransacties van de bank plaatsvinden. Kort na afloop van elke tweewekelijkse periode zal CSM een persbericht uitbrengen waarin de in de betreffende periode met de bank verrichte transactie openbaar wordt gemaakt. Per dag zullen door de bank via Euronext Amsterdam in principe niet meer certificaten van aandelen CSM worden verworven dan 25% van het gemiddelde dagvolume van de certificaten van aandelen CSM verhandeld op Euronext Amsterdam in de maand september 2006 (exclusief block trades). Onder het inkoopprogramma is CSM voornemens certificaten van aandelen in te kopen tot een maximum bedrag van ¤ 190 miljoen, met dien verstande dat het aantal te verwerven stukken niet meer dan 7 miljoen zal bedragen. Het inkoopprogramma begint op 2 oktober 2006 en eindigt uiterlijk op 31 december 2006. Voor het geval dat op 31 december 2006 dit inkoopprogramma niet volledig zal zijn voltooid, is CSM voornemens begin 2007 een nieuw inkoopprogramma te starten.

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pers: Marjolein van der Drift, Communicatie Manager: tel. +31 (0)20 5906320 Analisten: Ian Blackford, Investor Relations Manager: tel. +31 (0)20 5906228/mobiel +44 (0)7767 227506 Achtergrondinformatie:
CSM is een wereldwijd opererende producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. Bakkerijingrediënten en -producten, melkzuur, melkzuurderivaten en suiker zijn de belangrijkste productgroepen van CSM. Met deze activiteiten heeft CSM een jaaromzet van EUR 2,6 miljard en een personeelsbestand van circa 8.300 medewerkers. CSM is actief in Europa, Noord-Amerika, Canada, Brazilië en Azië. Meer informatie: www.csm.nl. CSM nv
Corporate Communications
Postbus 349
1000 AH Amsterdam
Nienoord 13
1112 XE Diemen
T 020 590 63 20
F 020 590 62 17
E marjolein.vanderdrift@csm.nl