Politie Zeeland


---


W-2499-2006 Aanrijding in Middelburg
Vrijdagmiddag rond 12.50 uur vond er op de Laan der Verenigde Naties in Middelburg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 59-jarige automobilist uit Bad Schwartau (D) reed over de Laan der Verenigde Naties, gaande in de richting van rotonde op de kruising met de Europalaan.
Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de, al op de rotonde rijdende, 41-jarige automobilist uit de gemeente Veere.
Er was alleen materiële schade.

W-2500-2006 Hennepkwekerij, Vlissingen
Vrijdagochtend rond 09.40 uur heeft politie Zeeland, bij een onderzoek in een woning aan de Schaepmanstraat in Vlissingen, een hennepkwekerij aangetroffen.
Er zijn ruim 100 planten en benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd.

Z-2501-2006 Mishandeling in Zaamslag - Getuigenoproep
Donderdagochtend tussen 11.20 uur en 11.30 uur is een 51-jarige man uit Terneuzen, aan de Eendragtweg in Zaamslag, mishandeld.
De man reed rond 11.20 uur op zijn fiets over de Zeedijk komende uit de richting van Terneuzen en gaande in de richting van Kloosterzande.
Voor hem liep, in dezelfde richting, een man met ongeveer 9 honden (voornamelijk pups).
De 51-jarige fietser belde enkele malen omdat hij wilde passeren maar de man met de honden reageerde niet.
Toen de fietser uiteindelijk dan toch voorbij reed, reed hij over een van de pups heen. Hierop werd hij door de eigenaar van de honden geslagen. Ook gaf de man de fietser een kopstoot en duwde hem met fiets en al van de dijk.
De 51-jarige man hield aan de mishandeling o.a. een blauw oog, schaafwonden en een pijnlijke benen, voeten, rug en pols over.
Op het moment van de mishandeling waren er op het water twee personen aan het werk op een soort vlot. Ook zijn er enkele auto's langsgereden, waaronder een gele, kleine auto.
De politie zou graag in contact komen met deze personen (omdat ze mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling). Ook eventuele andere getuigen worden verzocht zich te melden.

W-2502-2006 Rijden onder invloed, Ritthem
Vrijdagmiddag rond 17.35 uur is een 47-jarige automobilist uit de gemeente Borsele, aan de Engelandweg in Ritthem, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-2503-2006 Eenzijdig ongeval, Poortvliet
Vrijdagavond rond 19.35 uur vond er op de Bram Groenewegeweg in Poortvliet een eenzijdig ongeval plaats.
Een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Tholen reed over het fietspad van de Bram Groenewegeweg komende uit de richting van Poortvliet.
Door onbekende oorzaak botste hij tegen de afrastering van een perceel aan genoemde weg.
Hij is met pijn in zijn rug overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom.

---- --