Ingezonden persbericht

Goede dag A1 Team Nederland, waanzinnige ontvangst A1GP

A1 Team Nederland heeft een goede eerste dag gehad op het circuit van Zandvoort. Jeroen Bleekemolen kwam vandaag in actie tijdens zowel de Rookie test, een speciale training voor rijders tot 25 jaar, en de reguliere vrije training. Tijdens de Rookie test van in totaal 50 minuten eindigde A1 Team Nederland op een tweede plaats, direct achter A1 Team Frankrijk. In de reguliere vrije training wist Bleekemolen een zevende tijd te rijden, met 1'30.382, tevens zijn snelste tijd van de dag.

De ontvangst van A1GP op het circuit van Zandvoort was niet minder dan fantastisch. Maar liefst 35.000 toeschouwers, een absoluut record voor een vrijdag, zagen vandaag de 23 A1GP auto's in actie komen en staken hun enthousiasme voor A1GP en vooral A1 Team Nederland niet onder stoelen of banken. Morgen en vooral zondag belooft het helemaal een groot autosportfeest te worden, waarbij vanzelfsprekend het oranje zal overheersen.

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen was tevreden met de prestaties van vandaag en denkt dat er nog genoeg ruimte is voor een duidelijke verbetering. "Ik denk dat we gewoon een hele goede dag hebben gehad, ik heb de auto leren kennen. De baan kende ik natuurlijk al, dat scheelde. We gingen steeds beter en beter en hebben in ieder geval steeds voorin gestaan. We hebben vooral tijdens de tweede sessie veel geprobeerd, veel dingen veranderd en we gaan voor morgen ook nog de nodige veranderingen doen aan de auto voordat we beginnen. We zijn lekker veel zaken aan het proberen zodat we morgen tijdens de kwalificatie er helemaal klaar voor zijn", aldus Jeroen die de ontvangst hier op Zandvoort waanzinnig vond. "Als je al die mensen hier ziet, het is gewoon ongelooflijk. Als je hier rondloopt dan hangen de mensen aan je. Het is echt fantastisch!".

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers was natuurlijk verguld met dit warme welkom voor A1GP in Nederland. "Mensen hebben me het al een hele tijd horen zeggen, A1 is gewoon het beste dat de autosport ooit is overkomen. Het is weer een totale nieuwe insteek, ik ben er enthousiast over geworden en velen met mij. Als je dan ziet hoe dat vandaag bezegeld wordt en hoe het Nederlandse publiek A1 eert met hun aanwezigheid, met 35.000 man op vrijdag dan is dat echt te waanzinnig voor woorden. Iedereen weet dat dit een record aller tijden is voor Zandvoort en A1, maar het is bijna een record voor alle klassen en alle circuits. Of je het nou over Champcars hebt of over IRL, Formule 1, het maakt niet uit. 35.000 man op vrijdag is gewoon complete waanzin. Daar zijn we dolgelukkig mee", aldus Lammers die ook zeer tevreden was met de prestaties Jeroen samen met het team. "Jeroen stapt in de auto, rijdt naar buiten en zet meteen de drie beste sectortijden en staat meteen bovenaan. Uiteindelijk eindigen we als zevende met het idee dat daar nog wel het nodige aan te verbeteren valt. Daar ben ik ook dolgelukkig mee. Waar je niet aan ontkomt is de natuurlijk de situatie rond Jos. Ik zie een heleboel reacties die ik gewoon pijn vindt doen. Jos heeft gewoon een jaar bij ons gereden en we hebben een paar discussiepunten, maar laten we niet vergeten dat hij nog steeds de meest succesvolle autosportcoureur aller tijden is in Nederland en hij heeft ons fantastische momenten bezorgt. Dat moeten we in de hitte van dit moment niet vergeten. Dat wij niet tot elkaar gekomen zijn en als een stel ouwe wijven nu aan het bekvechten zijn, dat is allemaal zakelijk en we zijn niet tot elkaar gekomen. Jammer en wij gaan door met de toekomst. Iedereen die hier wil zijn is hier. Wij willen gewoon autosport bedrijven. Ik ben blij dat Jeroen het goed doet. Ik ben blij dat het publiek het waardeert en dat ze het even goed naar hun zin hebben, dat is fantastisch. Sommige uitspraken die ik hier en daar zie die doen echt pijn en ik kan me indenken hoe dat op Jos overkomt, dat vind ik heel naar voor hem. Zoiets wil je gewoon niet. Ik hoop dat er voor hem snel ook weer betere tijden aanbreken".

Morgen tussen 11 en 12 is de tweede en laatste officiële vrije training van de A1GP, waarna het om 14.15 uur de officiële kwalificatie voor de Sprint race begint.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com