Stork Groep NV
Stork: Overname Technische Dienst Akzo Nobel Base Chemicals Delfzijl definitief

De overname van de Technische Dienst van Akzo Nobel Base Chemicals Delfzijl door Stork Industry Services is definitief. Het contract is hiervoor vrijdagavond 29 september jl. ondertekend. De vakverenigingen zijn ingelicht en ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. Ook werd een contract getekend voor de overname van de Technische Dienst van DSM Research te Geleen. Over de overnamecondities worden geen mededelingen gedaan.

Akzo Nobel Base Chemicals
Eerder al nam Stork de Technische Dienst van Akzo Nobel Base Chemicals in de Botlek over. Akzo Nobel Base Chemicals zal zich in de toekomst steeds meer richten op haar kernactiviteiten. Deze strategie leidt er toe dat de activiteiten van de Technische Dienst worden uitbesteed. Van de Technische Dienst gaan er zo'n 160 medewerkers mee.

DSM Research
DSM Research is gespecialiseerd in het uitvoeren en ondersteunen van research activiteiten. Om de continuïteit van haar technische dienstverlening te waarborgen, heeft DSM Research besloten om haar Technische Dienst waar 16 medewerkers werkzaam zijn uit te besteden aan Stork, voor wie deze activiteiten deel uitmaken van de core business.

Stork Industry Services versterkt met deze recente overnames haar activiteiten op het gebied van onderhoud en modificatie in de procesindustrie. Belangrijk hierbij zijn opbouw van lange termijn relaties en uitbreiding en versterking van competenties. De overnames passen uitstekend in dit streven.

Over Stork Industry Services
Stork Industry Services is als industriële dienstverlener actief op het gebied van onderhoud, reparatie, stops, modificatie, nieuwbouw, relocatie en complexe projecten en onderhoudsconcepten in de onshore en offshore. Stork Industry Services maakt deel uit van de Stork Technical Services groep, die bestaat uit de units Industry Services en Industry Specialists. De groep realiseerde in 2005 met 6.700 medewerkers een omzet van ¤ 837 miljoen van de totale Stork omzet van ¤ 1,8 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors, tel.: +31 (0)35 - 695 75 75 of 06 - 5198 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14