Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Duitse Formule 3 cup op Oschersleben (BERU Top 10)

HO-PIN TUNG SLUIT SEIZOEN AF MET DUBBELZEGE!

2006-29-09

Oschersleben, 29 SEPTEMBER 2006 - Dit weekend heeft de Chinees Nederlandse coureur Ho-Pin Tung het seizoen 2006 met twee overwinningen, twee pole positions en twee snelste raceronden afgesloten. De in Salzburg gekroonde F3 kampioen kijkt terug op een uiterst succesvol seizoen waarin hij maar liefst negen keer op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Teamgenoot Ferdinand Kool maakt het feest compleet door voor het JB Motorsport team als tweede in de eindstand te eindigen. Ho-Pin:"Het was een goed weekend, waarin ik maximale punten heb gehaald en het hele weekend heb kunnen domineren. Er is geen betere manier om het seizoen en mijn samenwerking met JB Motorsport af te sluiten".

KWALIFIKATIE
Beide kwalifikaties wist de 2006 Recaro F3 kampioen met zijn Lola B06-30 Opel Spiess als snelste af te sluiten waarmee hij nog eens zijn voorsprong in het kampioenschap met twee punten kon uitbreiden. Tijdens de tweede kwalifikatie hadden de rijders te kampen met een opdrogende baan maar in de slotfase kon Ho-Pin nog net de snelste tijd rijden voor Harald Schlegelmilch en Recardo Bruins.

HO-PIN: "De kwalifikaties verliepen zeer goed. Bij beide kwalifikaties heb ik eerst even afgewacht alvorens een paar snelle rondetijden neer te zetten. Bij de tweede kwalifikatie wist ik zelfs in mijn allerlaatste rondje mezelf nog te verbeteren en daardoor de snelste tijd te rijden".

RACE-1
De eerste race op het 3,667 km lange circuit werd een dominante 8ste overwinning van het seizoen voor Ho-Pin Tung die niet alleen vanaf de pole position kon vertrekken maar ook nog eens de snelste raceronde reed. In het laatste Formule 3 weekend van 2006 was de strijd om de tweede plek in het kampioenschap nog aan de volle gang tussen van der Zande, Schlegelmilch en JB Motorsport teamgenoot Ferdinand Kool. Tijdens de laatste race van het seizoen zullen we weten wie vice-kampioen achter Ho-Pin Tung zal worden.

HO-PIN: "Het was een eenvoudige overwinning. Ik had een hele goede start en bouwde in de beginfase van de race een voorsprong op door te pushen en kon daarna gewoon de race uitrijden en zodoende mijn 8ste overwinning van het seizoen pakken, voor Renger van der Zande".

RACE-2
De tweede race van het weekend verliep voor Ho-Pin eigenlijk hetzelfde als de race er dag voor. Dit keer eindigde de Chinees Nederlandse coureur voor Recardo Bruins en Nathan Antunes. Teamgenoot Ferdinand Kool wist voor JB Motorsport met zijn vijfde plek in de race de tweede plek in het kampioenschap vast te stellen. Voor JB Motorsport is het een absoluut mooi seizoen geworden waarin beide coureurs samen de helft van de gereden races heeft gewonnen.

HO-PIN: "De race ging perfect. Ik had een goede start en net als gisteren ging ik meteen pushen om een gat te slaan. Dit keer bleef ik tot het eind doorpushen en kon de race met een grote voorsprong finishen. Voor de buitenwereld leek het misschien een saaie race daardoor, maar ik vond het een mooie overwinning!".

SEIZOEN 2006
Ho-Pin Tung kan terugkijken op een succesvol seizoen 2006 in de Recaro Formule 3 Cup; 9 overwinningen, 4 pole positions, 5 snelste raceronden, 145 punten en het kampioenschap !

HO-PIN: "Dit jaar had ik de kans om met gelijk materiaal als de andere deelnemers te laten zien wat ik waard ben. Uiteindelijk heb ik het waar kunnen maken door maar liefst 9 races en het kampioenschap te winnen. Samen met teamgenoot Ferdinand Kool hebben we voor het JB Motorsport Team 10 van de 20 races kunnen winnen. We begonnen het seizoen zonder voorbereiding en weinig testwerk met een nieuwe auto. Al snel bleek dat we competitief hiermee waren en doordat we de auto steeds doorontwikkelden konden we uiteindelijk domineren en had ik een topseizoen".

----------
Kampioenshap:

1. Ho-Pin Tung (145) 2. Ferdinand Kool (99) 3. Harald Schlegelmilch (91) 4. Renger van der Zande (89) 5. Nico Hulkenberg (78)

----------

Noot voor de redactie,