Extra beveiliging bij boekpresentatie Tegengif


Op 29 september vindt in de Rotterdamse boekhandel Donner de boekpresentatie plaats van Tegengif, de omstreden debuutroman van Judith Visser

ROTTERDAM, 20060905 -- Tegengif (uitgeverij Passage) gaat over een jonge vrouw die zich na het bedrog van haar vriend in de prostitutie stort in een poging zo'n afschuw van mannen op te doen dat ze nooit meer verliefd kan worden.

Tegengif gunt de lezer een gedetailleerde blik in een vijftal bestaande Rotterdamse bordelen. Ophef ontstond toen hoerenlopers lucht kregen van het boek en aangaven bang te zijn in de roman herkenbaar te worden beschreven. Door alle commotie die vervolgens uitbrak heeft Tegengif reeds veel aandacht gekregen in de media. Onder andere het Algemeen Dagblad, de Telegraaf, Nieuwe Revu en de Metro doken op de zaak en ook radioshows en mannenglossy's wilden er het fijne van weten. De paniek onder de hoerenlopers lijkt echter nog niet te zijn gaan liggen, Judith Visser wordt nog dagelijks bestookt met haat- en dreigbrieven. Gevreesd wordt dat tijdens de presentatie van Tegengif de boze klanten van met name het bekende privé-huis aan de Bergweg 219b te Rotterdam (waar het grootste gedeelte van de roman zich afspeelt) hun ongenoegen over het boek komen uiten. Extra beveiliging wordt in ieder geval ingezet.

Tijdens de presentatie is er een live interview met Judith Visser door Arie Wezemer, draagt Daniel Dee een aantal van zijn gedichten voor en brengt de Rotterdamse zangeres Daisy Cools een viertal nummers ten gehore. Verder leest Judith Visser voor uit Tegengif en zal zij signeren.

Op de vooravond (28 september) van het verschijnen van Tegengif is Judith te gast in De wereld draait door (Vara, Ned 3), en aansluitend in de late night talkshow Jensen! (RTL5)

De presentatie begint om 17.00 uur en is toegankelijk voor pers en publiek. Reserveren is niet nodig, wel wordt aangeraden ruim op tijd aanwezig te zijn in verband met verwachte drukte.

Meer informatie over Tegengif en Judith Visser vindt u op www.judithvisser.nl.





JudithVisser.nl