Nieuw Rechts Friesland vindt conclusie Partoer leugenachtig


FRIESLAND, 20060929 -- Nieuw Rechts Friesland vindt de stelling van het Friese centrum van maatschappelijke ontwikkeling "Partoer" dat steeds meer niet-westerse allochtonen Friesland verlaten, leugenachtig en misleidend. Volgens Partoer verlaten steeds meer allochtonen de provincie Friesland. Voor jongeren is de hoofdreden dat er meer werk in het westen is terwijl voor ouderen de behoefte aan voorzieningen voor migranten de reden van het vertrek is. Het Centraal Bureau voor de Statistiek, een echt onafhankelijk instituut, becijfert een aanzienlijke groei van het aantal niet-westerse allochtonen in Friesland voor de komende 20 jaar

Henk David van der Heide (Nieuw Rechts Friesland): "Het aantal niet-westerse allochtonen in de gehele provincie Friesland zal in de komende 20 jaar van 3,94% naar 6,45% stijgen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral in de gemeente Smallingerland is de stijging aanzienlijk te noemen. Daar zal het aantal niet-westerse allochtonen in de komende 20 jaar meer dan verdubbelen. In de gemeente Leeuwarden zal het aantal met bijna 40 procent toenemen."

Nieuw Rechts is van mening dat Partoer halve waarheden verspreidt. "Wellicht dat aan de ene kant steeds meer allochtonen de Randstad boven Friesland verkiezen, maar dat neemt niet weg dat aan de andere kant het aantal niet-westerse allochtonen in Friesland de komende 20 jaar met zo'n 65 procent zal toenemen", aldus van der Heide. Naast Smallingerland en Leeuwarden, die een groei van 55 en 40% zullen zien, zal in Heerenveen het aantal niet westerse-allochtonen met 50% toenemen. De gemeenten Sneek en Weststellingwerf nemen respectievelijk 41 en 10% voor hun rekening.


Henk David van der Heide
Coördinator Nieuw Rechts Friesland





Henk David van der Heide