Linksys introduceert nieuwe vpn-router voor kleine ondernemingen


Nieuwe VPN-router biedt uiterst veilige toegang voor gebruikers op afstand en de netwerkprestatie en -functionaliteit waar kleine ondernemingen om vragen

AMSTERDAM, 20060929 -- Linksys®, een divisie van Cisco Systems, Inc., de erkende marktleider op het gebied van hardware voor draadloze, spraak-, en netwerkoplossingen voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf (MKB), maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van een nieuwe router uit haar Small Business-serie: de 4-poorts SSL/IP Sec VPN-router (RVL200). Deze nieuwe, geavanceerde router biedt veilige netwerkoplossingen voor kleine ondernemingen en hun medewerkers die op afstand werken, en levert tegelijkertijd de prestatie en functionaliteit waar kleine ondernemingen om vragen.

De SSL/IPSec VPN-router vormt het hart van kleine bedrijfsnetwerken. Net zoals iedere router stelt het meerdere kantoorcomputers in staat om een internetverbinding te delen. De router is uitgerust met SSL/IPSec-beveiliging en biedt ingebouwde VPN-tunnels op basis van Secure Socket Layer (SSL)-technologie. Het stelt 5 gebruikers in staat om op afstand een verbinding met het kantoornetwerk te maken, en biedt de 10/100-verbindingen en routerfunctionaliteit die kleine ondernemingen nodig hebben om hun gebruikers connectiviteit te kunnen bieden, met inbegrip van een IPSec-tunnel voor VPN-verbindingen tussen verschillende locaties.

"Kleine ondernemingen stellen steeds grotere eisen aan de functionaliteit van hun netwerk als gevolg van de toepassingen en functionaliteit die internet mogelijk maakt", aldus David Kelly, Sales Director EMEA bij Linksys. "We wilden kleine ondernemingen een manier bieden om te kunnen genieten van de voordelen die internet hun bedrijf bijbrengt en hen tegerlijkertijd optimale beveiliging bieden. We zijn van mening dat onze routers prima tegemoet komen aan deze eisen voor kleine ondernemingen".

Functionaliteit van de 4-poorts SSL/IPSec VPN-router (RVL200)
De RVL200 is uitgerust met een VPN-beveiligingsengine die versleutelde SSL-tunnels door internet creërt. De SSL VPN-tunnels stellen gebruikers op afstand -- thuis of onderweg -- in staat om een verbinding met het kantoornetwerk te maken via een vaste of draadloze breedbandverbinding met veiligheidsfunctionaliteiten zoals bij netwerken van grote onternemingen. SSL-tunneling is een technologie die vaak wordt gebruikt voor internetbankieren. Kleine ondernemingen kunnen dus vertrouwen op brancheleidende beveiliging voor hun gegevensoverdracht.

Indien gebruikt in combinatie met de Linksys 4-, 8- of 16-poorts VPN-routers, kan een IPSec-verbinding tussen filialen tot stand worden gebracht, zodat gebruikers van een ander kantoor een verbinding met het bedrijfsnetwerk kunnen maken.

Overige functionaliteit van de RVL200

- Ondersteuning voor 5 SSL-tunnels voor connectiviteit voor gebruikers op afstand, en voor 1 IPSec-tunnel tussen filialen
- 4-poorts 10/100-schakelaar biedt ondersteuning voor Auto-MDI/MDIX en een doorvoer van maar liefst 200Mbps per poort
- 4 LAN-poorten kunnen aan maximaal 16 VLAN's worden toegewezen
- De toegang tot internet en andere netwerkbronnen blijft beperkt dankzij IP-filtering
- Bescherming tegen Denial of Service (DoS)-aanvallen
- Ondersteuning voor Quality of Service (QoS)
- DMZ kan op elk van de 4 10/100-poorten worden geconfigureerd.

Prijs en beschikbaarheid
De RVL200 is per direct beschikbaar via het Linksys distributie en partner netwerk. De geadviseerde verkoopprijs is 219 euro (incl. BTW)

Over Linksys
Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is de erkend leider op het gebied van VoIP, draadloze- en netwerkapparatuur voor consumenten, kleine bedrijven, bedrijven aan huis en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft naar eenvoudig en betaalbaar gebruik van netwerken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met verschillende apparaten en applicaties. Linksys biedt productondersteuning aan haar klanten. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl





Linksys