GGD Groningen


& partners: zaterdag 30 september

Open dag brandweer Groningen & partners: zaterdag 30 september Gepubliceerd: 30 juni 2006, 10:30
Op zaterdag 11 oktober 2003 bezochten meer dan 6000 mensen de Open Dag van de brandweer in en rond de brandweerkazerne aan de Sontweg in Groningen. Dit jaar, na twee jaar van afwezigheid (o.a. door verbouwingsactiviteiten bij de kazerne), organiseert brandweer Groningen, samen met andere hulpverlenende partners, opnieuw een Open Dag voor inwoners uit stad en regio.

De deuren van de brandweerkazerne in Groningen gaan op zaterdag 30 september om 10.00 uur open. Bezoekers kunnen dan kennismaken met de Groninger brandweerorganisatie maar bijvoorbeeld ook met de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en de ambulancehulpverlening.
Naast het bezichtigen van het materieel, zijn er ook dit jaar weer spectaculaire demonstraties om het publiek een nog betere kijk te geven in de wereld van de hulpverlening en brandbestrijding. Tijdens de Open Dag zal, nog meer dan voorgaande jaren, de nadruk komen te liggen op het presenteren van de brandweer en de partners als professionele organisaties. Aan de hand van een informatiemarkt en verschillende multimediapresentaties zal de bezoeker een blik achter de schermen krijgen van de gehele veiligheidsketen.

Half september volgt meer informatie over het programma van de Open Dag 2006 en de deelnemende organisaties.