Epn beursorganisatie bv

De GROTE Scraphappening: volop in the picture

Steeds meer Nederlanders leven zich uit in het scrappen. Speciaal voor scrappers én mensen die deze creatieve hobby willen ontdekken, wordt op 30 september en 1 oktober de GROTE Scraphappening gehouden in Van der Valk Hotel Nuland.

Scrappen is het creatief inplakken van fotos in een fotoalbum. Het is een mooie manier om fotos te bewaren en herinneringen levend te houden. Scrappers gebruiken verschillende technieken om hun fotoherinneringen iets extras mee te geven. Ervaren scrappers zeggen zelfs dat ze anders zijn gaan fotograferen sinds ze met deze hobby zijn begonnen. Eén ding is zeker: steeds minder fotos verdwijnen in dozen of laden...

Wegens succes op herhaling ...
Scrappen is big in Amerika, waar deze creatieve hobby is ontstaan. Ook Nederland is sinds twee jaar in de ban van het scrappen; met name vrouwen zijn besmet met het scrapvirus. De GROTE Scraphappening die eerder dit jaar in Vianen werd gehouden, trok duizenden enthousiaste scrappers. Ondertussen is het aantal scrappers alleen maar toegenomen en gaan de ontwikkelingen verder. Daarom is het hoog tijd voor een up-date: tijdens de Grote Scraphappening in Nuland wordt het allerlaatste nieuws uit Amerika gepresenteerd.

Iedereen kan het ontdekken
Scrappen ontdek je door het te doen. Tijdens de GROTE Scraphappening staan verschillende interessante workshops op het programma, die worden gegeven door ervaren docenten. Voor de workshops kan men zich vooraf opgeven via de website: www.degrotescraphappening.nl. Maar er is nog veel meer te beleven. De exposanten presenteren een keur aan nieuwe producten, materialen en technieken. Bovendien staan zij klaar om uitleg, tips en advies te geven. De materialen zijn te koop om thuis mee aan de slag te gaan.

Een andere creatieve rage: ATC
ATC is de afkorting van Artist Trading Cards. Dit zijn kleine kunstwerkjes die gemaakt zijn op kaarten van precieze afmetingen. Ook ATC is in Amerika bijzonder populair; met name via internet verspreidt ATC zich razendsnel in de rest van de wereld. De GROTE Scraphappening biedt vele mogelijkheden voor het maken, ruilen én verzamelen van kaarten. Ook voor kaartenmakers en andere papierhobbyisten zijn er interessante workshops en valt er veel te zien en te shoppen.

Weekendarrangementen met overnachting
Bij de GROTE Scraphappening kan men een weekendarrangement boeken, maar je kan ook gewoon een dag komen. Wie er meer over wil weten of direct wil reserveren, kan contact opnemen met de organisatie; tel (0418) 51 11 64.

Programma
De GROTE Scraphappening vindt plaats in Van der Valk Hotel Nuland op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Op beide dagen worden de workshops gehouden. Mensen die een weekendarrangement hebben geboekt, kunnen op 30 september gratis deelnemen aan de VIP-avond met (scrap)entertainment.

Reserveren
Het entreebewijs voor de beurs, inclusief miniworkshop én onbeperkt koffie en thee, kost bij voorinschrijving euro 17,50 per persoon. (gratis parkeren) Men kan tot 20 september reserveren op de site (www.degrotescraphappening.nl) of per brief: De GROTE Scraphappening, Postbus 127, 5300 AC Zaltbommel.


Noot voor de redactie (