Gemeente Amsterdam



De Nacht van de Droom in Stadsschouwburg Amsterdam

12 juli 2006
-
Nederlands Psychoanalytisch Instituut

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de grondlegger van de psychoanalyse, Sigmund Freud, geboren werd. In de Stadsschouwburg speelt daarom op 30 september het programma 'De Nacht van de Droom'.

De analyse van de droom staat in het programma centraal.

Droomanalyse

Zo interviewt Raoul Heertje de schrijfster en psychoanalyticus Anna Enquist. Ook laat psychoanalyticus Robert Bosnak op toneel zien wat het effect van droomanalyse op acteurs is (aan deze sessie nemen Pierre Bokma en Katja Schuurman deel). Sigmun Freud

Op de sofa

Het publiek kan op een sofa zijn eigen dromen laten analyseren, in de 'slaapzaal' luisteren naar het belang van slaap en een debat over het nut van droomanalyse bijwonen.

Essaywedstrijd

Ook is er een poëzielexicon en een droominstallatie. Bovendien wordt de prijs van een essaywedstrijd onder middelbare scholieren over dromen uitgereikt.

Nachtmerrie

Ook de nachtmerrie ontbreekt niet: er zal worden gepraat over tekeningen van kinderen uit concentratiekampen en oorlogsgebieden.

Kunst en dromen

Verder besteedt Hadassah de Boer met kunstenaars aandacht aan kunst en dromen. Adriaan van Dis leest voor uit zijn droomdagboek. 'Last but not least' zal Spinvis in de Grote Zaal een droomconcert brengen.

Voor meer informatie en reserveringen: Nederlands Psychoanalytisch Instituut