Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 1 augustus 2006

Wereldpremière NACHTRIT tijdens Nederlands Film Festival

De nieuwe speelfilm van Dana Nechushtan NACHTRIT gaat tijdens het Nederlands Film Festival groots in première. De vertoning vindt plaats op zaterdagavond 30 september in de Stadsschouwburg van Utrecht in aanwezigheid van de sterrencast.

In NACHTRIT, geïnspireerd op de Amsterdamse taxi-oorlog, is de hoofdrol weggelegd voor Frank Lammers (DE DOMINEE, SHOUF SHOUF HABIBI). Wanneer de taxichauffeur Dennis in de hoop zijn droom te verwezenlijken, zichzelf tot zijn nek toe in de schulden steekt, raakt hij verstrikt in een crimineel netwerk en dreigt hij alles te verliezen wat hem lief is. Er ontvlamt in hem een allesverzengend wraakgevoel. Oorlog in de straten van Amsterdam.

"NACHTRIT is een mooie rauwe film en de onderhuidse spanning is permanent voelbaar. Ik kijk er naar uit om de film tijdens het festival te mogen presenteren", aldus Doreen Boonekamp, festivaldirecteur.

Naast Frank Lammers vertolken Fedja van Huêt en Peggy Jane de Schepper een hoofdrol in de film. Andere rollen worden gespeeld door Mohammed Chaara, Henk Poort, Jaap Spijkers, en Hans Kesting.

Dana Nechushtan (1970) regisseerde succesvolle tv-drama's en films waaronder de tweemaal voor een Emmy genomineerde serie DUNYA & DESIE, DE BELAGER en OFFERS. Franky Ribbens heeft met het scenario een opvallend eerste speelfilmscript afgeleverd. NACHTRIT is geproduceerd door Wilant Boekelman en Jan van der Zanden voor Waterland Film & TV. Coproducent is de NPS. A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland.

NACHTRIT is vanaf 12 oktober 2006 in de Nederlandse bioscopen te zien.

www.filmfestival.nl / www.nachtritdefilm.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht