AutoRai

Autosalon van Parijs: wereldpremière voor nieuwe Opel Antara

(9/6/2006)
Nauwelijks één jaar nadat de driedeurs Antara GTC cross-over als concept-car enthousiast onthaald werd op de IAA 2005 in Frankfurt, beleeft de productieversie van de gloednieuwe Opel Antara zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (30 september tot 15 oktober).
De hoogtechnologische cross-over voor dagelijks gebruik en vrije tijd combineert een dynamisch en elegant design met een intelligente vierwielaandrijving en een dynamisch weggedrag. Daarnaast onderscheidt de Opel Antara zich door een overvloed aan interieurruimte binnen erg compacte buitenafmetingen, door innovatieve transportoplossingen zoals het draagsysteem Flex-Fix en door een uitzonderlijke functionaliteit en een verhoogde zitpositie. Bij zijn lancering zal de Opel Antara verkrijgbaar zijn met een 103 kW/140 pk sterke 2,4-liter benzinemotor, een 167 kW/227 pk sterke 3.2 V6 benzinemotor en een 110 kW/150 pk sterke 2-liter dieselmotor. Enkele maanden later wordt van deze common-rail turbodieselmotor ook een versie met 93 kW/127 pk gelanceerd. Beide CDTi-krachtbronnen worden standaard uitgerust met een onderhoudsvrije dieselpartikelfilter.

Opel toont in Parijs ook de nieuwe Corsa, die vanaf oktober verkrijgbaar is als drie- en vijfdeursversie, en de onderhuids vernieuwde Vectra OPC, die voortaan over 280 pk en een gewijzigd chassis beschikt. Verder laat Opel in Parijs de OPC-versies van de Astra, Meriva en Zafira zien. Ook de andere modellen van het huidige gamma komen aan bod, met onder meer de Astra GTC met panoramische voorruit, de cabrio-coupé's Tigra TwinTop en Astra TwinTop en de nieuwe Opel GT roadster, die vanaf de lente in de showroom zal staan.

Dit jaar bevindt de Opel-stand in Parijs zich in hal 5.2, samen met de andere GM-merken.

Nieuwe Corsa: opwindend, apart en dynamisch
De nieuwe Opel Corsa wordt vlak voor zijn marktlancering in oktober aan het publiek voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs. De vierde generatie van het model blinkt uit door zijn opwindend design met sportieve, atletische contouren, een gloednieuw chassis voor onovertroffen dynamiek en wendbaarheid, en een nieuw, hoogwaardig âfeel-goodâ interieur met een zee aan ruimte. Bovendien kan de nieuwe Opel Corsa beschikken over nieuwe technologische hoogstandjes zoals de bocht- en hoekverlichting (AFL), het verwarmbare stuur, de variabele progressieve stuurinrichting (op Corsa Sport) en tal van geniale ideeën zoals Flex-Fix en Dual Floor. De Opel Corsa is verkrijgbaar met drie benzinemotoren en twee common-rail turbodiesels, stuk voor stuk met vier kleppen per cilinder. Ze hebben vermogens tussen 60 en 90 pk en een cilinderinhoud variërend van 1,0 tot 1,4 liter. Een nieuwe 125 pk sterke 1.7 CDTi-motor met standaard dieselpartikelfilter volgt kort daarna.

Vectra OPC: nu met 280 pk en een aangepast chassis De Opel Vectra OPC en Vectra Stationwagon OPC (naar verwachting beschikbaar vanaf oktober) worden voor het eerst voorgesteld op de Autosalon van Parijs en richten zich meer dan ooit op de eisen van sportieve bestuurders. Dankzij hun geoptimaliseerde inductiesysteem, hun gewijzigde motoronderdelen en nieuw afgestelde sturingssoftware produceert de 2.8 V6-motor met 'twin-scroll' turbo voortaan 206 kW/280 pk in plaats van 188 kW/255 pk. Daarmee sprint de sedan in slechts 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u (6,5 seconden voor de stationwagon), een winst van vier tienden van een seconde ten opzichte van de huidige motorisering. Het dynamischer weggedrag is mede te danken aan de gewijzigde afstelling van de veren/schokdempers en de daaraan aangepaste IDSplus2-software. Naast het beter beheerste duik-, rol- en bochtgedrag vergrootte Opel het verschil tussen de normale stand en de sportstand (geactiveerd met de SportSwitch) van het CDC-systeem (Continuous Damping Control).

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster