Stadsdeel Amsterdam-Noord

Waterlandplein is Plein de Plezier

Op zaterdag 30 september is het Waterlandplein voor de tweede keer het Plein de Plezier. Rondom het plein vind je van 10.30 tot 16.30 uur muziek, mode, dans en cabaret uit alle windstreken; zoals henna schilderen, marsepein maken, kamelen rijden, oerhollandse ambachten en trommelen. Van 10.30 tot 16.30 uur is op het centrale plein een programma met modeshows en muziekoptredens.

"Nieuwendam-Noord is een buurt die erg in beweging is, de komende jaren wordt er gesloopt, gerenoveerd en gebouwd. Dat zijn veel veranderingen die er aan komen, maar voor buurtbewoners wordt geprobeerd om het leuk te houden. Er zijn namelijk veel activiteiten in de buurt en Plein de Plezier is daar een voorbeeld van." Aldus Coos Langkemper van buurtcentrum 't Zwanenmeer van de ondernemersvereniging

Aldus Coos Langkemper van buurtcentrum 't Zwanenmeer van de ondernemersvereniging.

Het Plein de Plezier geeft de hele dag een kijkje in de keuken van de verschillende culturen die Nieuwendam-Noord rijk is. En er zijn tal van activiteiten voor jong en oud! Leerzaam ook, maar vooral erg leuk.

Initiatiefnemers
Het festival Plein de Plezier wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging, het pleinmanagement, stadsdeel Amsterdam Noord, Stichting Kansweb, Buurtbeheer Werengouw en Opbouwwerk Noord. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de ondernemers van het Waterlandplein, stadsdeel Amsterdam-Noord en woningcorporatie Ymere.