Ingezonden persbericht


geneeskunde weekend in archeon

30 september en 1 oktober Festival der Gezondheid!

"Gezondheidszorg door de eeuwen heen"

De geneeskunde heeft een eeuwenoude traditie en is er al sinds het bestaan van de mens. In het weekend van 30 september en 1 oktober aanstaande staat Archeon voor de tweede keer geheel in het teken van de gezondheidszorg door de eeuwen heen!

Wat kunt u verwachten? Een themaweekend waarin de gezondheidszorg centraal staat met onder andere; uitleg over de kruidentuin en het gebruik van kruiden in de geneeskunde, de Romeinse chirurgijn die vertelt over zijn werk en de pijnbestrijding, soldaten van Napoleon, aderlaten, koppenzetten een veldlazaret uit de 2e werldoorlog en de pestdokters.

Er wordt aandacht besteed aan geneeskrachtige kruiden en geneesmiddelen, magie en religie, medische instrumenten, pijnbestrijding, bijzondere uitvindingen, ziektebeelden en de diagnose.

Ervaar en beleef de geneeskunde van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot aan het heden. Zeker voor u als huisarts of apotheker een uitgelezen kans om eens te graven in de geschiedenis van uw beroep.

Daarom nodigen wij u bij deze uit om het festival samen met uw collega's of gezin te bezoeken. Op vertoon van deze brief mag de tweede persoon gratis naar binnen!

Graag hopen wij u te mogen begroeten tijdens dit speciale en unieke evenement!

Wij hopen ook om de robotchirurgie "Het Da Vinci Systeem" aan u te kunnen tonen!!

Archeon, Archeonlaan 1, Postbus 600, 2400 AP, Alphen aan den Rijn, t. 0172-447744, f. 0172-447700, www.archeon.nl, e. info@archeon.nl

In samenwerking met de Stichting Geschiedenis van de Gezondheidszorg Utrecht

---- --