Provincie Zuid-Holland
Hartelbrug in september en oktober drie weekeinden dicht

In het laatste weekeinde van september en de eerste twee weekeinden van oktober voert de provincie Zuid-Holland onderhoudswerkzaamheden uit aan de Hartelbrug. De Hartelbrug is dan van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur volledig afgesloten voor autoverkeer. In die tijd worden onder meer de verkeersportalen voor de rijstrookmarkering vervangen, de rijstrooksignalering en de openbare verlichting. De werkzaamheden voorkomen dat de Hartelbrug in de toekomst moet worden afgesloten voor spoedreparaties of storingen aan de rijstrooksignalering. Door de vertraagde levering van materialen begint het werk enkele weken later dan oorspronkelijk gepland. De gemeente Spijkenisse en de provincie Zuid-Holland stellen alles in het werk om de overlast voor het wegverkeer tot een minimum te beperken.

In de weekeinden waarin de Hartelbrug is afgesloten, leiden duidelijke omleidingroutes het verkeer in goede banen. Deze alternatieve routes worden vooraf bekend gemaakt, onder andere via de website www.hartelbotlek.nl.

De Spijkenisserbrug krijgt in de weekeinden waarin aan de Hartelbrug wordt gewerkt aangepaste openingstijden. In de praktijk betekent dit dat de brug minder vaak open zal gaan. Op plaatsen waar dit nodig is, zullen verkeersregelaars de weggebruikers ter zijde staan. Bij calamiteiten kunnen de hulpdiensten overigens gebruik maken van de Hartelbrug. Ook fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de Hartelbrug.

De gemeente Spijkenisse roept haar inwoners op rekening te houden met de afsluiting van de Hartelcorridor en de auto in de drie weekeinden zoveel mogelijk te laten staan. De capaciteit van het metro- en busvervoer is ruimschoots voldoende om het extra aanbod van passagiers op te vangen. Ook de veerpont naar Nieuw-Beijerland zal de eventuele extra drukte kunnen verwerken.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22